8 hónaposan nem mászik és ül ki magától? Baj lehet?
9 a lanyom fogai 13 honapos koraban kezdtek jonni.ulni majdnem 1 eves volt mire elkezdett.
Jarni 20 honaposan kezdett onaloan..beszelni ket eves koraban kezdett,es fel ev mulva mar mondatokban beszelt .
Nem lett autista..
Szavaloversenyeket nyer,ijaszversenyekre jar,fuvolazik,furulyazik,kituno tanulo,a viselkedesevel sincsenek gondok.
Ne parázz ennyire,magadnak artasz vele.
Es soha ne hasonlitsd a gyerekedet mas gyerekehez.
10 hónaposan kezdett mászni, majd 1-2 hét múlva kiülni magától, majd szinte azonnal feltérdelt és fel is állt a kislányom. Most 13 hónapos, még nem jár önállóan, holott a kortársai közül már sokan igen. És? A "nagykönyv" szerint mindent tud, amit eddig tudnia kell, korábban is max néhány héttel maradt el a forgásokkal pl., kúszni is kicsit később kezdett.
Én nem aggódom, csinálja csak a saját tempójában. Én élvezem nézni, ahogy halad szép lassú tempóban, hiszen tudom, hogy lehet, hogy pl. ma mászott utoljára. Oké ez sarkos, hisz nem vált egyik pillanatról a másikra, de érted na.
Akkor aggódnék, ha mondjuk nem kúszna szélen, szimmetrikusan pl.
Nincs mit,es ne felejtsd el,nincs ket egyforma gyerek...ha kesobb is tanul meg ulni,maszni(nincs elkesve most sem)lehet masfel evesen beszelni fog
Ha a szomszed gyereke koran maszott vagy ult,lehet ő majd csak 3 eves korara fog beszelni.
Meglatod egyik pillanatrol a masikra ugy fog maszni a kicsi mint a villam 😉😉
11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!