Dilemmában vagyok az éjszakai szoptatásokat illetően 10 hónaposomnál. Mit gondoltok erről?
szia, hát az én hozzászólásom építő és toleráns lesz, de rövidtávú megoldást nem tudok. inkább leírom vigaszképpen, hogy nálunk mi volt. 10 hósan ugyanez, pontról pontra, amit leírsz, fogzás, szeparáció és mozgásfejlődés. én is hulla voltam. és az én hozzállásom is hasonló volt a tiédhez. hozzátartozik, hogy nagyon nehezn indult be nálunk a hozzátáplálás, nem tudom nálatok ez hogy van, de nálunk ennyi idősen csak a gyümölcsöt ette meg, abból is csak a banánt, a barackot meg az üveges szilvát. ezenkívül a sütőtököt, de csak az igazit, meg néha reszelt sajtot. ennyi,. szóval nálunk biztos bejátszott az is, hogy éhes. kb. 1 évesen kezdett el rendesebben enni, aztán szép fokozatosan szokott le a ciciről, mint evési forrásról. és 1 évesen elkezdtek ritkulni a felkelések is. tehát pl. nem 10x kelt, hanem csak 3x-4x. aztén 16 hónaposan megint javult a hylezet, már csak olyan 2x kelt, majd pedig kb. 2 hete most átalussza az éjszakát, csak 1x kel hajnalban 6 körül, és visszaéaszik még 7ig, miután cicit kapott. tejem már alig alig van, de elalvás előtt (nappal is) igényli még, meg mint írtam 1x hajnalban. ennyi a jó hír. a rossz, hogy most 22 hónapos lesz a kislányom, tehát eltartott egy darabig, de megértük! ez persze nem jelenti, hogy nálatok is ennyi ideig fog tartani, lehet, hogy rövidebb ideig, lehet, hogy tovább, de van remény!!
sztem nincs kíméletes mdszer, ha ennyire igényli babád, hogy semmi mást nem fogad el helyette, és fulladásig sír, ha nem kap. neked kell továbbra is kitartónak lenni. legalbbis nekem ez a vélemyénem. most utólag belegondolva, megérte, hogy ilyen kíméletesen értük el ezt, akármilyen zombi is voltam közben. amíg 2x aludt 1 nap, kb. 16 hónapos koráig, akkor 21x én aludtam vele, ez vmit segített.
kitatrást neked!
Szia, mi ugyanígy vagyunk, az én kisfiam 11 hónapos, én is vágynék már egy kiadós alvásra. Vannak jobb, rosszabb éjszakáink, de a jobb éjszakákon is legalább 2x felébred (így megvan a négy óra alvásom is egy hónapban kb. kétszer:-))Én is elkezdtem érdeklődni ismerősöknél, ki hogy volt vele. Tapasztalatok: ne aludjon melletted, ha lehet, külön szobában legyen, mert különben még akár két éves korában is így fog menni. Nálunk nincs lehetőség arra, hogy külön szobában legyen, én alszok vele egy szobában. Este szépen el is alszik magától az ágyában, de éjjel, ha felébred, magam mellé veszem én is. Kb. kétszer próbálkoztam a következővel:
ha éjjel kiveszem, megszoptatom, aztán visszateszem az ágyába, nem veszem magam mellé. Úgy láttam, hogy így többet alszik egyfolytában, kevesebbszer ébred. Mégis mindig visszaesek abba a hibába, hogy magam mellett hagyom, az az igazság, hogy nincs erőm kivárni, míg szopizik, aztán még egyszer felkelni, hogy visszategyem az ágyába, hanem én is bealszok mellette...lehet, hogy megérné egy-két éjszakát rászánni, hogy visszaszokjon az ágyába. Sok erőt, kitartást kívánok neked (azért jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel..)Üdv: egy másik "élő halott":-)
Szia!
A lányom is 10 hós múlt :)
Nálunk az első fél év gyönyörű volt (az éjszakákat tekinteve is)12 hetesen már végig aludta!pont fél éves volt,mikor egyre többször ébredt...ÉS ez mindig így ment azóta!Most nálunk is fogzás szepi szorongás nagymozgás,minden zavarhatta....
Nálunk külön szobában alszik,de mikor olyan sokszor kelt én mindig átvittem mellém!Mindig úgy kísérleteztem,hogy "csak" rám van e szüksége,vagy cici kell,hogy amikor kiveszem az ágyából akkor ha csak megölel,akkor kb 10 perc séta és visszaalszik!Ha egyből (ugye még félálomban van)keres a szájával akkor cici!A fogára én adom napi 2* a chamomilla ch30-at így azok az ébredéseink rendeződtek,csak a hozzámbújás ami miatt kelt egy darabig még,de ebben az időben nem bíztam senkire 4 hónapja mindent együtt csinálunk!Nem vigyázott rá más!Éjjel így most ott tartunk,hogy enni kel 1*!Ha estére olyan fáradt hogy alig bír szopizni mert bealszik,akkor fél 12-fél 1 között kel!Ha este rendesen szopizik akkor akkor fél 5- fél 6 között kel és alszik 7-8 körülig!Nálunk ez vált be!
Viszont a nappali kajálásunk reggel cici,majd kb 1 óra múlva natúr jogi zabpehellyel és valamilyen babaitallal; majd déli alvás előtt cici majd 3 körül husis kaja,majd gyümi püré; majd olyan 6 körül megint cicit követel,és 7körül a husis kaja másik fele és megint gyümi utána!majd 8-kor fürcsi,és 3/4 9-9 körül cici alvás!
És általában napi kétszer sétálunk,szóval alig vagyunk itthon!Ő már itthon cipő nélkül elindult,de lent csak kézenfogva sétál (játszótéren mindig kijön a kocsiból)!
Szóval a durva 4 hónap után most itt tartunk!Próbáljátok ki a chamomillát,meg nálunk levendulás illatú olaj van a párásítóban (az is nyugtatós alvássegítős)
Kitartás!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!