Mennyire gond, ha egy 1 éves napi 4x eszik 5 helyett?
Reggel 8 körül kel, reggelizik, majd alszik egyet, 11 és dél között kel, akkor ebéd, aztán 3 körül uzsonna, majd megint alszik egyet kb 4-től, és akkor vacsora 7 körül, majd fürdés.
Rossz ez a napirend? Változtassak valamit rajta?
Tápszeres volt, de már egy hónapja nem kell neki, utálja a cumisüveget, max pár kortyot iszik belőle néha, éjjel pl, amúgy pohárból itatom vagy kanállal, mert semmi ilyen itató poharat vagy kulacsot nem fogad el.
A tápszerből szoktam tenni tejpépbe, tejbegrízbe stb, hogy mégis egyen belőle, mert tudom, hogy kellene még neki.
Most ez komoly?
Az en lányom is 1 éves.
Van hogy 3x eszik egy nap, van hogy 12x.
Tapszert sosem látott, 10honapos kora óta nem szoptatom.
Köszöni jol van.
Miért kell ezt ennyire túlaggódni?
Ha nem marad éhes, és az étkezések se húzódnak el végtelen ideig stb., akkor nem gond.
#1, ez viszont rohadtul gond :D
14 honapos fiam reggel megissza hetkor a tejet,fel kilenckor reggelizik,aztan ebed,negykor uzsonna,fel hetkor vacsora,este fel kilenckor betol egy uveg tejet
11 honapos koraig anyatejes volt egyebkent
Mekem nem az eves,hanem az alvasa a fura a babadnak.
Nekem reggel nyolckor visszaalszik fel orara,utana csak delben alszik,kettoig.aztan mar csak este kilenckor.
Ha delutan alszik neked akkor este normalisan elalszik idoben?
Van a
13 hónapos a fiam, eddig neki is nagyjából így alakult a napirendje.
Reggel kelt fél 7 körül, elvittük a tesót suliba, 8 körül reggeliztünk.
Utána fél 10 körül elaludt, aludt kb.11-ig. Dél körül ebéd, játék, satöbbi. Utána bolt, plusz mentünk a nagytesóért a suliba.
Általában fél 3 körül aludt el újra, és aludt kb.4-ig. Utána uzsonna, játék, program.
Este fél 7-7 körül vacsi, aztán este még lefekvés előtt betolt egy üveg tápszert.
Most 2 hete elkezdett tolódni neki a délutáni alvás, most próbál átállni a napi 1x alvásra. Aztán ez vagy sikerül, vagy nem. :D
De enni ugyanúgy 4x eszik akkor is.
Mondjuk ő brutál keveset eszik. Igazából nem is nevezném mennyiségnek. 🙈
Ezért örülök, hogy ő legalább a tejitalt megissza. Így kap a nappali alvás előtt 1 üveggel, este alvás előtt, és még 1x eszik éjszaka is.
Éhes nem hinném, hogy marad.
Egyébként most jön felül 2 fog, és érezhetően kevesebbet eszik.
Most egyelőre betudom ennek.
Igen, könnyebb lenne, ha inná a tápszert vagy tejitalt, de egyszerűen utálja a cumisüveget.
Eddig abból ivott persze, de fokozatosan egyre kevesebbet, és végül semmit már, hanem eltolja.
A védőnő mondta, hogy egyen tejes dolgokat, ez tejpép, joghurt, ez-az, ezekbe próbálom bele csempészni a tápszert, ha már megvettem anno előre. 🥴
Egyébként végig alussza az éjszakát már 6 hónapos kora óta, és igényli a délelőtti és délutáni alvásokat.
Ha kevesebbet aludna, akkor beleférne még egy étkezés, de így egyelőre nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!