Normalis ebben a korban, hogy jele sincs annak, hogy fel
akarna ulni?
Figyelt kérdés
7,5 honapos a babam, 5,5 hos kora ota kuszik. A kornyezetemben minden de tenyleg MINDEN 7 honapos sot 6 honapos babak is mar ulnek maguktol(sajat szememmel lattam). Az en kislanyom meg csak hasalvat es nem is nagyon nyomja ki magat olyan magas tenyertamaszra
Igazabol a kerdesem az lenne, h mikor felult a te babad elotte mar szamitottal ra mert volt jele(pl nagyon magas tenyertamasz) h egyszercsak felult?
Enyém 7 hónapos még nem mászik-kúszik de nem sokon múlik. De hogy ülnie nem kell még az fix. Előbb másszon csak aztán üljön. Ez úgy 8-9 hónapos koráig ráér.
2023. jún. 14. 20:03
12/21 anonim válasza:
Ne siettesd, 10hónapos korig kezdenek el ülni. A gyors mozgásfejlődés baromira nem jó! Az én lányom mindent gyorsan csinált, az eredménye: hordom tornára, mellé napi szintű gyakorlás, mert emiatt nem volt ideje leépülnie a csecsemőkori reflexeknek. Kvázi újra "tanítjuk" forogni, kúszni, mászni, fejet emelni (!), hogy az idegrendszere szépen átessen mégegyszer a fejlődési lépcsőfokokon. Nagyon nem buli, mert ez azzal jár, hogy van egy regressziós szakasz, amikor teljesen visszaesik. De muszáj, hogy ne legyen később emiatt gondja a tanulással, a figyelemmel stb
2023. jún. 14. 20:05
13/21 anonim válasza:
Nálunk 9 hónap előtt egy héttel kezdett mászni. Aznap felhúzta magát állásba és abból ült le először,majd rá pár napra mászásból kiült. Babacsoportba vagyok benne szinte egyidős babákkal, tény és való 80%-a már mászott, ült, állt 6-7 hónaposan. Engem ez nem zavar egyáltalán, teljesen jól fejlődik a lányunk,de ha nem is tenné akkor is kit érdekel más gyereke,de tényleg. Minden baba eltérően fejlődik és amíg benne van a tankönyvi normálisba,addig felesleges ezen kattogni. Szerintem azért a túl gyors mozgásfejlődés se túl oké, nyilván a késő se. De a tiétek teljesen jó időbe van még.
2023. jún. 14. 20:06
14/21 anonim válasza:
13! Minden szavaddal egyetértek, pont ez van amúgy nálunk is, hogy körülöttünk megy a verseny, ki hány hónaposan futotta le a maratont. Nálunk lassabb az ütem, de inkább ez, mint a túl gyors mozgásfejlődés. És türelem, nem kell siettetni, amíg amúgy szépen mozog és nincs semmi rendellenes.
2023. jún. 14. 20:21
15/21 anonim válasza:
13# vagyok. Igen,van 1-2 nálunk is,hogy most mondjam meg milyen ügyes,hogy 5,5 hónapos de már áll és körbe megy a kiságyba meg ül. Milyen büszke. Nos, én annyira nem örültem volna őszintén,hallottam 1-2 sztorit,hogy a nagyon gyors mozgásfejlődés miatt későbbi problémák voltak. Amúgy se tiszta mi ez a lóverseny.:D Én ebbe be nem nevezek. Én ezeket a kéretlen dolgokat félreteszem,mosolygok,hogy ez fantasztikus. :D
2023. jún. 14. 20:33
16/21 anonim válasza:
Kisfiam 8 hónaposan kezdett mászni és így ült ki, volt jele, mert féloldalasan megült már, ahogy felvette a mászó pozíciót.
A kislányom viszont oldalt felvésből ült "fel", hogy 1 kézen támaszkodott, majd a kéztámaszt is elhagyta. Ő is 8 hónapos volt viszont azt hittem minden baba mászásból ül ki így rá kevésbé számítottam. Ő egyébként 7 hónaposan kezdett csak kúszni is.
2023. jún. 14. 21:20
17/21 anonim válasza:
Elsőszámú szabály. ☝️
Soha ne hasonlítsd a gyermeked Jucika Sanyikájához, Piri néni Ödönkéjéhez, se senki máséhoz.
Ez nem verseny.
Majd ül akkor ha elég erős ahhoz, hogy megtartsa magát.
2023. jún. 14. 21:24
18/21 anonim válasza:
7,5 hónaposan hova a tök*mbe akarod hogy üljön szerencsétlen gyerek. Persze vannak olyanok akik már ekkor ülnek de ne akard a saját gyereked verseny istállóba adni...bele fogsz bolondulni a gyereked meg kényszer beteg lesz ha nagyobb korában is így csinálod...
2023. jún. 14. 21:43
19/21 anonim válasza:
Van, aminek van (elő)jele, van, aminek nincs, ez nem mindig függ össze azzal, hogy mikor ér el a gyerkőc egy mérföldkőhöz.
Tartom a kapcsolatot a kórházi szobatársammal, egyszerre szültük a fiainkat. Az én kisfiam már több napja óta próbálkozott felállni, a másik babáról nem hallottam ilyet (bár lehet, hogy csak nem mesélték, de nem hiszem...), mégis egy napon állt fel a két kisfiú :)
2023. jún. 15. 01:06
20/21 A kérdező kommentje:
Nem az a bajom h nem ul, hanem h meg a tenyertamasz sincs meg ami a 6hos starushlapon iszont rajta volt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!