Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek riasztott már be a...

Akinek riasztott már be a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés

Tegnap este alig hogy lefeküdtünk aludni,csippant egyet a légzésfigyelő,ami tuti hogy nem kamu riasztás volt mert bölcsőbe alszik a kisfiam így lemászni nem tudott róla,elem nem merülhetett le mert árammal működik.Olyan gyorsan kikaptam hogy nem is néztem tényleg baj van e,csak megráztam és kiabáltam hogy levegő fiam levegő. Még mindig a hatása alatt vagyok.

Akinek volt már hasonló mennyi idő után nyugodott meg? Egy percre sem merem magára hagyni,egyfolytában figyelem veszi e a levegőt.

Használ valaki mobil légzésfigyelőt? Mi a véleményetek róla?

2010. okt. 12. 06:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia!Mennyi idős a kisbabád?Nekem mikor 2 hetes volt,akkor csippantott be sokszor,és egyszer be is riasztott.Na azt sose felejtem el,borzalmas érzés volt arra ébredni,de a lányom fent volt mikorra a férjem odaért a kiságyhoz.Ha még pici a baba,akkor sokszor fordul elő hogy nem szabályosan veszik a levegőt,van hogy gyorsan,és van hogy nagyon sok idő múlva.Ez nekünk kb 2-3 hónapos korára állt be, hogy aránylag normálisan vesz levegőt.Az is lehet hogy kis pici levegőt vett a babád,és nem érzékelte a figyelő.Nekünk az segített hogy magasabbra állitottuk az érzékenységet,azóta egyszer sem volt riasztás,most 5 hónapos.Esetleg próbáld meg ezt.De nyugodj meg,nem lesz semmi baj,sajnos sokszor riasztanak tévesen.
2010. okt. 12. 06:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Szia! 8.-án volt 4 hónapos,ezért is idegesít ennyire.Eddig nem volt ilyen.
2010. okt. 12. 06:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,bár tudom én is félnék,szerintem mélyen aludt a baba.Nem tudom hanyason van a figyelőtök,mi hármasról felvettük négyesre,azóta nincs ilyen.Esetleg ha mész orvoshoz majd kérdezz rá,hogy mitől lehet szerinte,igy megnyugodhatsz,engem is Ő nyugtatott meg annak idején.
2010. okt. 12. 07:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy ha lehet állítani a kütyü érzékenységén, akkor tekerd feljebb. Sajnos előfordul, hogy annyira mélyen alszanak, hogy alig mozog a kis mellkasuk, ezért nem tudja érzékelni a légzésfigyelő a légvételt, pedig sok baba ilyenkor sem felejt el levegőt venni, csak túl mélyen alszanak.
2010. okt. 12. 07:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!Amikor hazahoztuk a kórházból,még aznap este riasztott,soha nem felejtem el azt az érzést,akkor éjszaka még vagy 5-ször,utána minden éjszaka kb 4 hétig,idegileg kész voltam,nem mertem aludni!

Mindig vett levegőt csak a védőnő szerint felületesen..

Utána refluxos lett és megkellet emelni a matracot a fejénél,és azóta egyszer sem riasztott!

Kiderült hogy feszült a matrac,és nem ért az érzékelőhöz teljesen!

Nem kívánom senkinek az első heteket!

2010. okt. 12. 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

A lányomnál légzésfigyelőztünk, és bizton állíthatom, életem legszörnyűbb időszaka volt az az egy év! Azért vettük, hogy nyugodt legyek, de soha annyit nem idegeskedtem, mint akkor.

Ahogy hazahoztuk a kórházból (időre született, 4 kilós, egészséges, gyönyörű baba), rögtön az első éjszakán beriasztott, azóta is látom magam előtt, ahogy a pufi kis arcán villog a kijelző piros fénye. Szörnyű volt!

Kikaptam én is, felriadt, sírt, mert megijedt....Akkor éjjel ülve, ölben altattam, én nem aludtam semmit.

Egy hét múlva ugyanez.

A gyerekdoki azt mondta, 15 másodperc (ennyire van állítva a gép alapból) az semmi, mármint, ha annyi ideig nem vesz levegőt. Nekem viszont nagyon hosszúnak tűnt, egyáltalán nem nyugodtam meg.

3 hónapos koráig legalább 10-szer beriasztott, én pedig éjszakánként felkönyökölve "aludtam", és állandóan a kijelzőt lestem, jó ritmusban villan-e, és ha egy picit is később villant fel a zöld lámpácska, mág ugrottam is ki az ágyból, mint nyúl a bokorból

3 hónaposan bekértem magunkat a kórházba egy alapos kivizsgálásra. Épp csak ki nem fordították szegényt, annyira megvizsgálták a 4 nap alatt. Teljesen egészséges volt.

Utána 4,5 hónaposan még egyszer beriasztott, aztán később már nem. 15 hónaposan vettem ki alóla.

A dokik a klinikán azt mondták, tegyük közvetlenül a lepedő alá a lapokat, ne a matrac alá.

És mindegyik orvos azzal kezdte a vizsgálatot, hogy amikor jelzett a gép, elkékült-e, tónustalan volt-e, kellett-e rázni, hogy levegőt vegyen, kapkodott-e levegő után, mikor felébredt.

De ilyen soha, egyetlen riasztás után sem volt. Eleinte kikapkodtam, akkor azonnal felkelt, és azért sírt, mert megijedt. Később már nem kaptam ki, hanem kikapcsoltam a riasztót, és csak odatettem a kezem a hasára, hogy érezzem, tényleg nem lélegzik-e. Hogy ettől-e, vagy egyébként is...de ilyenkor mindig éreztem, hogy megemelkedik szépen a mellkasa, tehát lélegzik. Ha esetleg addig tényleg nem vett levegőt, utána spontán vett magától is.

Akkor végigrettegtem azt az egy évet, de nem tudhatom, mi történhetett volna, ha nincs a gép. Nem merek belegondolni sem.

Azóta született még egy babám, aki hamarosan egy éves lesz. Nála nem használtam.

2010. okt. 12. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is többször becsippantot, sőt, 7 hónapos korában többször beriasztott, és nem vakriasztás volt. Én viszonylag hamar megnyugodtam, mert nem volt semmi baj, csak olyan mélyen aludt, hogy ritkábban vett levegőt. Viszont ne rázd meg a babát, mert azzal komoly károkat tudsz okozni a gerincvelejében!
2010. okt. 12. 11:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem kell kikapkodni a gyereket, hanem rá kell fújni picit az arcára, ha nincs gond ilyenkor jól láthatóan egy nagy levegőt vesz és szépen alszik tovább.

Nekünk is 3-as fölé kellett tekerni a készüléket, hogy ne legyen téves riasztás.

2010. okt. 12. 12:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek aki írt. Nálunk az érzékelő a 3-as és 4es között volt,most rátekertem a 4-re. Remélem nem lesz több ilyen eset,mert frászt kapok. Talán azért aggódok ennyire mert ő még ennek fejébe koraszülött és kis súllyal született és ez a legrosszabb rémálmom.
2010. okt. 12. 14:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk többször is, de nem kaptam szivrohamot, mivel a riasztás hangjára felriadt mindig és levegőt vett szépen, és ennyi.

Márpedig pont ez a feladata a légzésfigyelőnek, jelez, ha gond van és ekkor a baba sokszor már a hangra felriad és levegőt vesz.

2010. okt. 12. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!