20 hónapos babám még nem beszél.hogyan tudnám motiválni?
Figyelt kérdés
20hónapos kisfiú. Nagyon okos értelmes. Mindent megért és megérteti magát. Viszont beszélni nem akar. Mama baba és papa ennyit mond. Védőnő szerint nincs elkésve. Engem viszont idegesít mostmár.2023. jún. 7. 23:39
11/20 anonim válasza:
Miért kötik össze a beszedet és a tv?Fiam is tv k mégis beszélget már
12/20 anonim válasza:
Azért mert nagyban hátráltatja a beszédfejlődést ha elő beszéd helyett a tévét bámulja. Nem lát artikulációt, túl sok inger éri az agyát..... Stb. Ha komolyan érdekel a dolog millió cikk van róla. Olvasgass. Az hogy beszél már, nem azt jelenti hogy nem okoz gondot neki a tévé. Lehet előbb beszélt volna, vagy már jobban/többet beszélne.
13/20 anonim válasza:
Enyém is tv-ik és sokszor a tv dobta meg a beszélőkéjét. Nem egész nap ez megy,de mondókákat,dalokat néz rajta vagy bogyó és babócát,semmi baja.
14/20 anonim válasza:
Majd ha a logopédus is azt mondja. 🤷 Hidd el szakember hamarabb észre veszi ha van valami. Az meg hogy megismétli amit a tévében halll.... Hagyjuk is. Erre szokták azt hinni tud angolul a gyerek🤦🤦
15/20 anonim válasza:
Hidd el a tv nem ront rajta. Amikor hagyják 7 évesen tabletozni az nagyobb kárt okoz. Ha minden ilyenre figyelnék ami elvileg ront a dolgon akkor már begolyóztam volna. Én is tv-n nőttem fel( nem 0-24 de azért volt) és teljesen normálisan fejlődtem,sőt imádtam olvasni stb. A mértékletesség a lényeg.
16/20 anonim válasza:
Hát azért egy bizonyos kor alatt egyáltalán nen kéne tévézni. És bizonyított hogy hátráltatja a beszédet. M
17/20 anonim válasza:
Úristen később fog beszélni, de amúgy így is beéri majd a többieket. Atya ég....
18/20 anonim válasza:
A tv nem csak a beszédfejlődésre van káros hatással 2 év alatt egyátalán nem szabad és 5-6 év alatt is max 10-20 perc naponta..
19/20 anonim válasza:
Ne bizonygassuk már, hogy ártalmatlan a tv, amikor jól kimutatható a káros hatása.
De ettől még nem kell minden ajánlást 100%-ban betartani. Egy csomóan nevelnek városban gyereket, holott a budapesti levegőminőség katasztrofális és a súlyosan káros hatásai szintén egyértelműen kimutathatók.
Nálunk se tv nincs, és külső kerületben lakunk, ahol jobb a levegő. De én meg túl kevés friss zöldséget adok a fiamnak, mert képtelen vagyok vele normálisan gazdálkodni. Egyszer ránk romlik, máskor meg kifogy idő előtt.
Senki sem tökéletes. De ettől még ne tagadjuk le a káros hatásokat.
20/20 anonim válasza:
Pedig letagadom,mert a nem tv-n nevelkedett de ölelés nélkül nevelt dédszüleink sérültebbek voltak mint mi, akiket szerettek de duck tales-en nőttünk fel. Akkor káros a tv ha az a dajka egyben,de mértékkel a tv nem káros csak határokat kell szabni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!