Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónapos babám még nem...

20 hónapos babám még nem beszél.hogyan tudnám motiválni?

Figyelt kérdés
20hónapos kisfiú. Nagyon okos értelmes. Mindent megért és megérteti magát. Viszont beszélni nem akar. Mama baba és papa ennyit mond. Védőnő szerint nincs elkésve. Engem viszont idegesít mostmár.
2023. jún. 7. 23:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%
Nincs elkésve, ne idegesítsen.
2023. jún. 7. 23:45
 2/20 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy sok mondóka, rímes vers (Weöres, Gazdag Erzsi, Varró Dani, Bartos Erika) mozgással kísérve, pl taps, kezecskén kerekítő

Torna, pörgés forgás. Mozgás fejlesztő feladatok. Labda össze szedés stb

2023. jún. 7. 23:50
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
Nincs elkésve egyáltalan,fiúk később beszélnek amúgy is.
2023. jún. 8. 01:03
 4/20 anonim ***** válasza:
49%
Valójában de ilyenkor már több szót kéne mondania, ha 2 évesen sem indul be már megkésett beszédfejlődés, az pedig butaság,hogy a fiúk később beszélnek, ha mondtaok nincsenek is szavakat kéne tudni mondania, nem csak kettőt.
2023. jún. 8. 05:08
 5/20 anonim ***** válasza:
89%
A lányom 20 hónaposan pár szót mondott. Majd 22 hónaposan jött egy hatalmas ugrás és mondatokat mondott és olyan szavakat, amit előtte sosem.
2023. jún. 8. 06:01
 6/20 anonim ***** válasza:
60%

Felejtsük már el ezt a lányok ezt fiúk azt csinálják hamarabb. Álltalánosítás. Nincs még elkésve nagyon. Meg tud ám lódulni hirtelen is a beszéd. De azért ha 2 évesen se lesz sokkal több szava akkor már keresnék segítséget.

Amúgy meg beszélj hozzá sokat, mondókázz, énekelj, mesélj. Sok mozgás, hinta, forgás... Stb. És NUKU tévé. Meg ne kezeld babaként mert már nem az

2023. jún. 8. 06:45
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Én fiam most lesz 2 éves hóvégén most kezdett el több szavakat egymas után mondani

Elég sok szót mond már szinte mindent utánoz.

Az unokatesóm fia 1 héttel kisebb 3 szót mond.

Semmit nem jelent,de biztos enis elgondolkodnék rajta ha fordítva lenne

2023. jún. 8. 06:57
 8/20 anonim ***** válasza:
71%
Tsmt is segíthet
2023. jún. 8. 07:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanennyi idős a fiam, ő sem beszél. Nekem a tsmt tornát ajánlották nagyon.

Most a böngésző könyvek nagy favoritok nála, csak úgy szívja magába hogy mit hogy nevezünk, úgyhogy én ezzel fejlesztem a szókincsét (de egyelőre csak mutogatja hogy mi micsoda). Aztán majd csak megszólal egyszer :D

Amúgy a Skillon szokott lenni beszédindítós kurzus, de szerintem az már picit nagyobbaknak van, 2-2,5 éveseknek, de ha nagyon zavar hogy nem beszél, keress rá.

2023. jún. 8. 07:31
 10/20 anonim ***** válasza:
89%
Az én fiam is kb ennyit tudott 20 hónaposan. A nevelési tanácsadóban azt mondták, ez így jó. Még mondták, hogy minél kevesebbet tévézzen. Lehet mondókázni, énekelni, de nem szükséges.
2023. jún. 8. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!