20 hónapos babám még nem beszél.hogyan tudnám motiválni?
Amúgy sok mondóka, rímes vers (Weöres, Gazdag Erzsi, Varró Dani, Bartos Erika) mozgással kísérve, pl taps, kezecskén kerekítő
Torna, pörgés forgás. Mozgás fejlesztő feladatok. Labda össze szedés stb
Felejtsük már el ezt a lányok ezt fiúk azt csinálják hamarabb. Álltalánosítás. Nincs még elkésve nagyon. Meg tud ám lódulni hirtelen is a beszéd. De azért ha 2 évesen se lesz sokkal több szava akkor már keresnék segítséget.
Amúgy meg beszélj hozzá sokat, mondókázz, énekelj, mesélj. Sok mozgás, hinta, forgás... Stb. És NUKU tévé. Meg ne kezeld babaként mert már nem az
Én fiam most lesz 2 éves hóvégén most kezdett el több szavakat egymas után mondani
Elég sok szót mond már szinte mindent utánoz.
Az unokatesóm fia 1 héttel kisebb 3 szót mond.
Semmit nem jelent,de biztos enis elgondolkodnék rajta ha fordítva lenne
Ugyanennyi idős a fiam, ő sem beszél. Nekem a tsmt tornát ajánlották nagyon.
Most a böngésző könyvek nagy favoritok nála, csak úgy szívja magába hogy mit hogy nevezünk, úgyhogy én ezzel fejlesztem a szókincsét (de egyelőre csak mutogatja hogy mi micsoda). Aztán majd csak megszólal egyszer :D
Amúgy a Skillon szokott lenni beszédindítós kurzus, de szerintem az már picit nagyobbaknak van, 2-2,5 éveseknek, de ha nagyon zavar hogy nem beszél, keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!