Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 hónapos babónál ez normális?

2,5 hónapos babónál ez normális?

Figyelt kérdés
Az hogy nem sokat tud el lenni egyedül. Pl kiságyban kb 10-15 percet van el, ha fent van.
2023. máj. 29. 08:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kell neki a közelséged,az én fiamnak még mindig kell,pedig már 1 éves elmúlt 😄

2,5 hónaposan szinte mindig rám volt kötve

2023. máj. 29. 08:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

10 honapos kislanyom 0 percet van el egyedul.

Normalis

2023. máj. 29. 08:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám nagyjából 10 percet volt el magában összesen mióta megszületett...normális
2023. máj. 29. 08:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lenne baj, ha ellenne egyedül. Sok meglepetés fog még érni, ha ennyire tájékozatlan vagy. Nagyjából meg 3 évekig nem lesz el egyedül, persze kis túlzással.
2023. máj. 29. 08:40
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát kb mindenki azt mondja magadra neveled.... Ennek ellenére nem fogom hagyni kínlódni ezt meg is mondtam. Viszont így már kíváncsi lettem hogy másoknál ez hogy van.

Köszi a válaszokat.:)

2023. máj. 29. 08:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam pontosan 0 percet volt el egyedül. Én is megkaptam, hogy mert így szoktattam, pedig már a kórházban is ilyen volt. Csakis a kezemben volt el, több, mint egy éves koráig le se tudtam rakni.
2023. máj. 29. 09:35
 7/10 anonim ***** válasza:

"Hát kb mindenki azt mondja magadra neveled"

Ez egy elavult baromság. Nem az az igénye, hogy a kiságyban tárold, hanem az, hogy vele legyél.

2023. máj. 29. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:
4-es, az miért baj, ha egyedül is elvan a gyerek? Komolyan érdekel. A fiam 7 hónapos és sokszor elmolyol magában akár 30-40 percet is. Pl. műanyag edényekkel játszik, vagy nézi, ahogy a macskák kergetőznek. Persze ilyenkor én is a szobában vagyok, de aktívan nem vele foglalkozom.
2023. máj. 29. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, és születésétől kezdve elvan magában rövidebb-hosszabb ideig. 8-as voltam
2023. máj. 29. 10:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez inkább személyiségtől függ, mint mástól. Két gyerekem van, az első matrica (már 3 éves, de még mindig nem tudok múlt időben nyilatkozni erről, most sincs el magában 15 percnél tovább, és az is ritka, ha ennyi ideig elvan, általában 5 perc után már hív magával, hogy akkor együtt gyurmázzunk, színezzünk, játszunk, akármi), a második meg egész jól elmolyol magában. Más típusúak, én nem bánom, hogy ilyen sorrendben jöttek :D A kicsi is jelzi, ha nincs kedve egyedül lenni, de ő most 6 hónapos, és simán van, hogy 20-25 percig nem kell felvenni meg semmi, mert elvan magának, felfedez a földön, egyik játéktól megy a másikig, nézi, ahogy a nővérével játszunk, stb. Néha rám néz, egymásra mosolygunk, aztán megy a dolgára tovább (hozzátartozik, hogy látnia kell, ha nem vagyok a közelben, akkor azért elég hamar felborul a lelki békéje, de nála most ugye ez is életkori). Nem nevelés kérdése, mindkettő születésétől kezdve ilyen. A nagyobb lányom az első 3 hónapban le se tudtam venni a ciciről, a kicsi meg már a kórházban is csak kb annyit szopizott, hogy tele legyen a pocakja, egyébként meg csak úgy cuki volt, nem problémázott semmin.

Viszont teljesen életkori és normális, hogy nincs el egy ilyen kicsi sokáig magában. 2,5 hónaposan bár már a végéhez közeledik, de még tart a 4. trimeszter, még nagyon új neki a külvilág, eleve az ő kis fejében te és ő még egy entitás vagytok, nem tudja, hogy különálló lény vagy te is és ő is, teljesen normális, ha sokat igényel.

2023. máj. 29. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!