Miért nem alszik az 5 és fél hónapos babám éjjel?
3 hete, hogy éjjel nagyon rosszul alszik a babám, rengetegetszer felébred, folyton csak vergődik az ágyban és nagyon nyugtalanul alszik. Forgolódik és keresi a helyét, aminek mindig sírás lesz a vége és szopizás.
Valószínű, hogy közrejátszodhat a fogzás is, mert most bújt ki az első foga és ha jól láttam, még 2 most készül kibújni.
Meddig fog eltartani ez a nyugtalan alvás? Eddig 2x kelt éjjel, 2 órakor és 6 órakor, de a mostani óránkénti kelés kikészit.
Nálatok is volt hasonló helyzet?
Valószínűleg a fogzás lehet, illetve az alvási regresszió is. Nálunk az alábbi dolgok váltak: vagy a feleségem vele aludt a baba ágyba (elég nagy ehhez), vagy velünk aludt. Így a feleségemnek nem kellett teljesen felébrednie, hanem csak félálomba odaadta neki a cicit, és a kicsi sem kelt fel. A másik dolog, hogy olyan rágókát adtunk neki amiben víz van, és azt lehűtöttük a hütőbe, ez sokszor megnyugtatta. Ha ordít a fájadalomtól, mi Nurofent kúpott adtunk neki.
Néha az is segített, ha ringattuk éjjel, mikor már fizikailag nem bírt több anyatejet enni. Ilyenkor én vettem át a stafétát, és fél óra-vagy két órát is az ölembe van. Ilyenkor általában aludt, csak nem olyan jól, de tudtam úgy ringatni hogy ne keljen fel, én meg közben tv-ztem, hogy ne unjam szét magam.
Ugyan ez van nálunk is óránként kel.
Kicsi még éhes zomjas melege van 100 dolog lehet
Nálunk 2,5 éves koráig volt ez.
Amúgy lehet valami nagymozgásos fejlődéstől, fogzástól, idegrendszeri éréstől, fronttól, (nálunk később a beszédfejlődésnél is előjött) meg mindentől amitől csak lehet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!