Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik lány- és fiúnév tetszik...

Melyik lány- és fiúnév tetszik legjobban ezek közül? És melyik a legkevésbé?

Figyelt kérdés

Csilla, Viktória, Krisztina, Hajnalka, Erna, Kinga, Zsuzsanna, Andrea

Barnabás, Zsolt, László, Tamás, Zoltán, Ákos

2023. máj. 24. 18:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Legszebb: Barnabás, Csilla

Legkevésbé szép:Zsolt, Erna

2023. máj. 26. 19:45
 12/14 Kyzx. válasza:

10-nevet írok fiú/lányból.

Lány

1. Nikolett

2. Réka

3. Bernadett

4. Hanna

5. Andrea

6. Kinga

7. Nóra/ Nóri

8. Boglárka

9. Melinda

10. Gyöngyi

Fiú

1. Dániel

2. János

3. Tamás

4. Alex

5. Misi

6. Erik

7. Szabi

8. Milàn

9. Bence

10. Botond

Remélem tudtam segíteni 😀

2023. máj. 28. 12:37
 13/14 1112 ***** válasza:

1.Kinga

2.Hajnalka

3.Viktória

4.Csilla

5.Krisztina/Andrea

6.Zsuzsanna/Erna

1.Ákos

2.Zsolt

3.László/Zoltán

4.Tamás

5.Barnabás

Fiúnevekből amúgy mind nagyon tetszik

Voltak nevek, amelyikek közül nem tudtam eldönteni, hogy melyik tetszik jobban; szóval azok egyformán tetszenek.

Krisztinát úgy adnám, hogy Tinának becézem, a Kriszti/Kriszta becenevek nem tetszenek. A Tina királyul hangzik, Tina becézéssel nagyon szívesen lennék Krisztina, de amúgy önmagában a Krisztina nagyon túl snassz lenne. Az Andrea nekem túl kemény név, de az Andrea meg szebben hangzik, mint a Krisztina.

Szóval ez a rész pl így van:

1.Tinának szólítják a Krisztinát

2,Andrea

3.Krisztina név.

Nekem a Zsuzsanna "öregnénis", meg """kövéres""" hangzású, olyan asszociációm van, hogy egy dundi néni a kezével szétken egy málnát mondjuk egy széken, vagy egy asztalon;és akkor így maszatolja.

Nekem az Erna is nagyon kemény név, Erina jobban tetszene sokkal. Ja és mégegy, amíg írtam a Zsuzsannáról, addig eszembe jutott, hogy van annak olyan fajta becézése; amit pl imádnék megszólításként: Zsana/Zsanna. Ez fiatalos, vagány, üde, lendületes. Szóval Zsuzsanna még ilyen módon becézve az még lehet elég jó.

De mondjuk nem annyira, mint a Krisztina a Tinával, mert a Zsuzsanna még mindég nemolyan szép név, mint a Krisztina. :):):) XD

Amúgy a Kinga meg a Hajnalka, meg az Ákos meg a Zsolt, nagyjából ugyanannyira tetszenek. Kinga azért előzi be a Hajnalkát egy hajszállal, mert a Hajni becézés nem tetszik. :):) Amúgy, ha pl a Hajnalka nevet választanám, akkor Hajnalka lenne a hivatalos neve, Hajnal pedig a becézett. Hajnalt hivatalosnak nem adnám, viszont praktikus, mert jól hangzik, és egy szótaggal rövidebb, mint a Hajnalka; tehát ez egy olyan rövidítés; ami jól hangzik, szóval praktikus. :):)

A Kinga név meg elég rövid ahhoz, hogy ne kelljen becézni, max otthon, családi körben lenne egy ilyen beceneve; hogy Kingus; de suliban a barátai előtt, meg oviban nem hívnám így. :)

Az Ákosban meg egy leheletnyivel picivel több élet van ebben a névben, mint a Zsoltban; de egyébként a Zsolt is cool név; meg amúgy a fiú nevek közül az összeset szívesen adnám. :):)

Ja és a Barnabást Barninak becézném. A Barna nekem az egy szín, emberre alkalmazva megszólításként túl kemény, meg kicsit ilyen "hideg, távolállós" név. Olyan "távolságtartós; mintha egy irodában lenne Barna a kollégáival, és magázódnának, és csak nagyon hivatalos kapcsolat lenne. Barnus meg túl gyerekes, nem hívnám így a csoporttársai, iskolatársai előtt.

Zsuzsi becenevet meg amúgy picit kislányosnak tartom nemannyirajó értelemben, de ez még akár bele is férhet becézésnek, ha Zsuzsának szólítanának, utálnám; az egy ilyen nagyon kemény, hivatalos, szigorú üzletasszonyos, morcos , "idegenkedő" név. Nem esik jól még hallani sem, nemhogy Zsuzsának szólítsanak. A Zsuzska, Zsuzsika, nevek meg mégjobban úl kislányosak; Zsu nem hangzik jól, Zsuzsu túl gügyögős; szóval ebből nekem a kedvencem a Zsan(n)a. Zsuzsó meg olyan vicces. xD Zsuzskó meg már túl bonyolult, túl komplex, és szintén funni hangzása van neki. :):)

Andrea névnél meg elgondolkodnék esetleg a Rea, meg az Anda becénéven is, de inkább arra jutottam, hogy maradnék az Andinál. Vagy Ani pl mégjobban tetszene, az pl nagyon kecses, cool. :):)

2023. máj. 29. 20:54
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Legjobban tetszik:Krisztina,Zsolt

Legkevesbé:Csilla,Tamás

2023. máj. 29. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!