Másnál is tvzik a gyerek?
7 hónapos a lányom és sajnos napont előfordul azon a ponton amikor hisztizni kell és sehogy nem tudja már magát lefoglalni, ezért borzalmas anyának érzem magam.
Tényleg senki nem engedi, vagy csak kevésbé beszélnek róla az emberek?
Valahogy azt érzem, hogy a csapból is az folyik, hogy senki nem engedi de ha mégis egy felelőtlen lusta szülő. Ettől még nyomorultabbul érzem magam.
Egy hét hónapos még nem hisztizik, de ha te ennél a „nem hisztinél” tv-t kapcsolsz, mit teszel majd később, mikor tényleg kiakad? Hét hónap alatt még az ezredét nem láttad annak, amire a gyerekek ezután lesznek képesek.
Nem tartom rossznak a tv- t, félre ne értsd, de most kéne megismerned a gyereked természetét, a reakcióit, és kitalálni, hogyan tudnád a legjobban kezelni a különböző, akár negatív megnyilvánulásait is. Nagyon rossz gyakorlat tv-vel elintézni a nevelését, ezer más módja is van, azt kell megtalálnod, ami neki/nektek a legjobb.
Óvónő vagyok. Évekig mindennap tapasztaltam, hogy milyen a figyelmi kapacitásuk a túl sok tvt néző gyerekeknek. Így nem volt kérdés számomra, hogy ezt elkerülöm.
1 éves, bekapcsolt tvt még csak vendégségben látott. És láttam is, hogy zombi módba kaocsolna tőle.
2 évesen tervezek engedni majd napi 1 mesécskét. Elvileg (who ajánlás) addigra tudja feldolgozni az idegrendszerük.
Nálunk néha én bekapcsolom némán magamnak és akkor van, hogy odanéz. Ha nem tudom elterelni a figyelmét róla sehogy, akkor kikapcsolom.
Kismamablogon 1 éves kor alatt nem ajánlják, utána is napi 5-10 percet csak.
De rajtad ez nem fog segíteni hogy 100-an leírják hogy nem jó, ők nem csinálják. Inkább arról kéne kérdés kiírni hogy ki mit csinál helyette, mikor nem tudja megnyugtatni a babát, vagy mi lehet a sírás oka, ha már úgy érzed mindent próbáltál.
Hasonló korú babám van, hiszti alatt azt érted mikor nem lehet az amit ő szeretne? Mert ezen kívül nem nagyon szokott sírni csak ha fáj valami.
Nem azért de nem kell ahhoz szentnek lenni hogy a 2 év alattit egyátalán ne ültesd tv elé.
Annyi mindennel le lehet foglalni amúgy zenét us lehet berakni hallgatni, van egy csomó baba játék, azert egy kusbabát szórakoztatni nem agysebészet..
Amúgy az én óvodádom szokott mesét nézni, 2 évesen kezdte, a bátyja is kb, 10 perces Mickyvel, ma már lassan 7 a kisebb hétvégente vagy ha beteg és itthon van napi 1-1,5 órás mesét nézhet. Nincs tablet se telefon, nem terhelem feleslegesen az idegrendszerét, a szemét,az agyát.
"Vagy csak a gyakorin vannak ilyen szuper anyák? "
Vagy inkább neked vannak rossz ismerőseid.
Egy olyan közeli barátom sincs, aki 1 év alattit tévéztetett volna, de a jellemzőbb az, hogy 3 év alatt 0 képernyőidő, utána is csak elvétve. Nekünk a nagy "különleges", ő nem számít, hogy 8 évesen se tévézik, de a kicsi neurotipikus, 4 éves és max. lego intrukciókat szokott nézni (nem napi szinten), vagy zene megy állóképpel, de a mese olvasott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!