Milyen ötletetek van a cumi leszoktatáshoz napközben, este elalvás, és éjszakai/hajnali felébredéseknél?
Próbáltad a cumit mással pótolni? Pl. egy állatos kispárna, plüssjáték, ilyesmi?
Szerintem ő még kicsi, vannak gyerekek, akik egész nap cumival rohangálnak még 4-5 évesen is.
Kb ennyi idős a kisebbik fiam:)
Éjjelre világítós cumink van, amit néha ő is vissza tud tenni a szájába, ha szüksége van rá.
Szerintem, ennyi idősen még ne vedd el a cumit! A rongyi, állatfigura nem kárpótolja még ennyi idősen a cumiért!
Nekem a nagyobbiknál 2.5 évesen sikerült elvennem a cumit. Lehet előbb kellett volna, de nem 10 hónaposan. Az még korai.
Én is pont ezért vettem el a lányomtól, mert állandóan keltem éjjel hozzá cumit visszaadni.
EGyszerűen elvettem és nem kapta meg többet. 4 nap után nem is kereste...
Még kicsi, nem kell elvenned tőle szerintem. Mi másfél évesen vettük el, azt mondtuk, hogy elvitte a Mikulás. Többet nem kereste :)
De azt ne engedd semmiképpen, hogy 4-5 éves koráig cumizzon, mert ez nem egészséges dolog!!! De pár hónapot még várhatsz. Esetkleg még azt is megpróbálhatod, hogy ha felébred, akkor adsz neki egy korty vizet cumisüvegből, nem a cumit rakod vissza a szájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!