Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy csak az...

Miért van az, hogy csak az üveges babaételt eszi meg?

Figyelt kérdés
Babám most 8 hónapos. 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de alig evett, akármivel kínáltam. Egyszer nem volt időm főzni neki, és üveges babaételt adtam neki. Bevágta az egészet (190 gr). Azóta is többször próbáltam, de igazából csak ezeket eszi meg. Pedig amit én főztem neki, szerintem az sokkal finomabb. Mit tesznek ezek bele, ami ennyire ízlik neki? Elég elkeserítő. Igaz, állítólag nincs benne semmi, ami ártalmas, de én nem vagyok ebben biztos. Meg elég drága is. Mit lehet tenni? Más is járt így?
2008. dec. 29. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi pont ellenkezőleg jártunk.

Amióta megkóstola a főztömet, az üveges nem jön be neki:)

Amúgy én azt nem értem,hogy a gyümölcsös desszertek miért vannak olyan émelyítő édesre csinálva,hogy én már a szagától is hányni tudnék? Ráadásul az íze se olyan pl. a szilvának, banánnak, mint az üvegesekben.

Te miket főzöl neki?

2008. dec. 29. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ugyan így vagyok. Ma nyolc hós a kislányom. Hiába főzőcskézek én neki, úgy rám köpi hogy még a hajam is tiszta trutyi:) Ő is kizárólag az üvegeseket fogadja el. Én pedig örülök, hogy eszik mert rosz evő. Tápszeres öt napos kora óta. De még az üvegesben is nagyon válogatós. A védőnő azt mondta azért mert az anyatejes babák érzik az anyatejben a kaja ízét amit a mama megeszik. A tápis babó ezzel szemben csak a tápi ízét érzi ezért megy nehezen a hozzátáplálás, és a saját főztöm elfogadtatása. Ráadásul öt hónapos kora óta fogzik, ez is tetézi hogy nem jó az étvágya. Nem sovány baba. Pont szép, de én is szomorú vagyok hogy nem kell neki a főztöm. Tele van a fagyóm is a neki készített pépekkel stb... És hát igen baromi drágák az üvegesek, és nagyon meg kell nézni, hogy melyikből mit veszünk mert van amibe raknak glutént is. Úgyhogy én is várnám a jótanácsokat tapasztalatokat. Én minden héten próbálkozok becsapni, hogy az általam készített kajcsit adom neki, de hiába. Megérzi rögtön és kiköpi, ordít. Szóval nem könnyű a helyzet.
2008. dec. 29. 20:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Az enyém kizárólag anyatejes.

Először próbálkoztam a nyers gyümölccsel, alma, körte, barack. Pár kanállal megevett belőle. Azt mondta a védőnő, hogy 1-1 hétig próbálkozzak minddel. Még a gyümölcsből csak-csak evett valamit. Aztán próbáltam a krumplit, répát, de az első kanál után elfordul, és szorítja össze a száját.

Üvegesből is inkább csak a gyümölcsöseket szereti. Szerintem is rettentő édesek, a védőnő szerint pont azért szeretik, mert az anyatej is édes. De nem értem, mert friss, érett barackot daráltam le neki, szerintem isteni finom volt, és nem kellett. Az üveges meg olyan, mint a tömény baracklekvár, na azt eszi.

2008. dec. 29. 20:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Utólsó vagyok. Minden ugyan az mint nálunk. Ezek szerint megbukott a teória, miszerint az anyatejes babák érzik az ételek ízét stb... Nem tudom miért ilyen kis finnyás bébikéink vannak.... Akkor te is fogadd el a babód döntését és adjál neki üvegest. Azért minden héten próbálj neki adni a saját magad készítettből is, hátha megtörténik a csoda:)
2008. dec. 29. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt. Eleinte az én főztömet nem ette, csak a bébiételt. Aztán egyszer csak azt mondtam, hogy nincs több bébikaja (egy darabig), meg kell szoknia az én főzelékeimet is. Ha nem ette meg, akkor helyette csak szopott, vagy tápot kapott mellé, de bébiételt nem. Egy-két hét alatt úgy megszerette az én főzelékeimet, hogy sokkal többet megeszik belőle, mint egy bébiételes adag. A bébiételre pedig már rá se néz, pedig a múltkor muszáj voltam megpróbálni adni neki, mert egyszerűen nem tudtam főzni neki.
2008. dec. 29. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!