Brokkolit és kelbimbót hogyan fagyasszam kislányomnak?
Figyelt kérdés
Majd csak a télen ehetünk ilyeneket, ezért ha megfőzőm, egészben vagy szétnyomkodva tegyem el a fagyasztóba?2010. okt. 9. 18:00
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egyszerübb, ha nyersen fagyasztod le, és frissen készited el. A szokott módon tisztisd meg, darabold fel ugy, ahogy szoktad és tedd be a fagyasztóba. HA szükséged lesz rá, akkor kiveszel annyit, amennyi kell.
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha megfőzöd és összeturmixolod akkor ezzel már nem kell foglalkoznod. Én is igy szoktam. Egy evésre szükséges adagokat csinálok.
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szedd rózsákra, áztasd sós vízbe 10 percre (így biztosan kibújnak belőle az esetleges kukacok, bogarak!), utána dobd gyöngyöző vízbe, 3-4 percig (míg újra felforr a víz) blansírozd! Így nem lesz kellemetlen íze kiolvasztáskor. A legtöbb zöldségfélét így kell fagyasztás előtt kezelni (ami keményebb). Hideg vízbe szedd ki, majd hagyd, hogy lecsorogjon róla a víz! Tedd tálcára úgy, hogy a rózsák ne érjenek egymáshoz, húzz rá egy zacskót az egésre, fagyaszd meg! Ha megfagyott, szedd le a tálcáról és tedd zacskóba! Így mindig csak annyit veszel majd ki télen, amennyi szükséges, a darabok nem fagynak össze.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! Ezt a tálcás fagyasztós különfagyós dolgot kipróbálom, és blansírozni is fogok, kipróbálom ezt is, azt is.:)
2010. okt. 9. 18:54
5/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Brokkolit, répát, cukkinit, céklát, sóskát, spenótot én főzve, turmixolva rakok el adagonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!