Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha órákat fent...

Mit tegyek, ha órákat fent van éjjel a kisfiam?

Figyelt kérdés

16 hónapos. Már csinált ilyen "virrasztást", de akkor sok lehetett a napközbeni alvás, miután átállt 1-re megszűnt és jól aludt.

Most 1 hónapja újra kezdte. Változó mikor kel 2-3-4körül, de órákra fent van, néha nyöszörög, akkor bemegyek hozzá(etetem/itatom, melléfekszem) de akkor sem alszik, csak mellettem vergődik :D Van, hogy nem is jelez csak nézelődik a sötétben.

Nagyon sokat levegőzünk, jól eszik. Napközben sem alszik szerintem olyan sokat, hogy bezavarna, kb 1,5-2 órát. (hétvégén volt, hogy csak 45 perc jött össze, de akkor is kelt)

Mit csináljak, hogy megszűnjön? Vagy csak várjak, hogy elmúljon?

2023. ápr. 28. 06:22
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Én is ilyen voltam (vagyok most is, ha stressz ér).

Szerintem masszázs segíthet, ezt felnőttként tapasztaltam, de amúgy amit tehetsz, hogy te kialszod magad mellette, szerintem én évekig a szüleim után aludtam el, meg fenn voltam mellettük az ágyban. Mentálisan nem lett semmi bajom. Arról, hogy sok az allergiám lehet tehet, ebben nem vagyok biztos.

2023. ápr. 28. 06:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A fiam is szokott ilyet ő átjön hozzánk és mögöttem verődik, de én kifordulok és alszom.

Mikor kicsi volt a kezem raktam be hozzá azt fogdosta.

Lehet ez a idő.

2023. ápr. 28. 07:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elmúlik magától.Nálunk is voltak ilyen alvásmegborulások, sokkal kevesebbet alvó kisgyerek mellett.Éjfélkor kelt, 2-3 óráig fent voltunk aztán reggel ugyanúgy kelt. Volt kb 2-3 hét többször.Aztán ahogy jött úgy el is ment.Ha eleget mozogtok, eleget vagy friss levegőn vele akkor nyilván nem a mindennapjaitokkal van baj.
2023. ápr. 28. 08:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Idegrendszeri fejlődés. Pár hét és elmúlik magától valószínűleg.
2023. ápr. 28. 09:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a nagyobb gyereknél volt ilyen, 12-18 hós kora között minden éjjel 2-3 órát fent volt. Aztán egyszercsak elmúlt. A kisebb ezt nem csinálta,ellenben ő 1 évesen 5-6x, 2 évesen 2-3x fent volt éjszaka. Szerencsére most már 90%-ban átalusszák az éjszakát, 5 és 3 évesek.
2023. ápr. 28. 11:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Akkor csak várni tudok.. pedig volt olyan jó 5 hónapunk :,)

Szerintem a napirendünk is rendben van, napközben nem nyűgös, bár most egy kis szeparáció is van, de nem vészes. :)

Köszönöm a válaszokat!

2023. ápr. 28. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!