Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol van nálatok az a bizonyos"...

Hol van nálatok az a bizonyos"határ"? Mit lehet-és mit nem?

Figyelt kérdés
én azt vallom ,hogy a gyerek ismerjen meg a lehető legtöbb dolgot-minél több érzékszervet használva.én engedem,h megnézze a hajszáritót,karácsonyfadiszt,a fiókos szekrényeket.természetesen nem zsolnay vázával játszik-de nem szólok rá 5 percenként.ti mi az amit még megengedtek-és hol a határ?
2008. dec. 29. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenkinél máshol van. Nekem is leszedi a fáról a díszt, kipakolja a fiókos szekrényt, de ha rászólok akkor annál inkább nem csinálja. napig nem szóltam rá a következő nap nem pakolta ki a fiókokat.
2008. dec. 29. 13:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

n semmiért nem szólok rá, amíg nem veszélyezteti az életét. Nem tudom jól teszem-e...

Majd 16 év múlva tudom meg:)

2008. dec. 29. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az a bizonyos "határ" nem csak tölünk függ, hanem a baba korától is. Én is amellett vagyok, hogy fedezze fel a lehetö legtöbb dolgot, de rámolni (polcot, szekrényt) pl. sosem hagytam. Eleinte a szemével kérdezett, s ha bólintottam elvehette, vagy azt mondtam, hogy ezt csak anyával együtt szabad. A karácsonyfán is megvolt a saját dísze (1 évesen 1-2 db.), amit kérdezés nélkül levehetett (igaz, hogy egyszer, ahogy vette majdnem rádölt a fa!!!). A te szavad (ti szavatok) a döntö! De amit egyszer megengedsz, legközelebb nem mondhatod, hogy nem, mert nem fogja érteni miért! Szóval fö a következetesség. Na és a fokozatosság! A korával egyre többet megengedünk, s ez azt is sugározza a gyermek felé, hogy megbízol benne!
2008. dec. 29. 14:40
 4/4 anonim ***** válasza:
37%

Kérdezem én, mi van akkor ha már ezerszer rászóltál hogy nem szabad, volt már kézráütés, sírás, nevetés de még mindig csinálja. Akkor mit kell tenni?

Ha szétdobálja a játékait az egész lakásban és majd felbotlok benne és hiába próbáltam már mindent akkor mit lehet tenni? Most ott tartok hogy hagyom, majd kinövi. De hányingerem van ha szétnézek. Bízom benne hamar kinövi! :)

Aztán este összepakolunk, vagy pakolok, attól függ mennyire van türelme.

Úgyogy én nem tudom hol a határ. Próbálok én a legtágabb határokat csinálni, mert minél több mindent engedek, annál okosabb lesz, persze veszélyes dolgokat nem, de én nagyon nehezen viselem ezt a korszakot.

Bár szerintem ez azért is van mert amióta itthon vagyok vele, lehet hogy nem így van, de rendmániás lettem valamennyire. De hát azt szeretném hogy rendet lásson, mert állítólag akkor ő is így fogja magát jól érezni.

2008. dec. 29. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!