Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta kötelező a D-vitamin adása?

Mióta kötelező a D-vitamin adása?

Figyelt kérdés
Miért olyan fontos? Mi van, ha egyátalán nem adom?
2010. okt. 8. 22:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
A babáknak a 80-as évektől kell a D vitamint adni.
2010. okt. 8. 23:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugyan nem tudom, mikortól kötelező, de azt hallottam, hogy már a múlt század elején is fontosnak tartották, ezért kaptak a gyerekek csukamájolajat. Ha jól emlékszem a Micimackóban Kanga is azt ad Zsebibabának (Milne 1926-ban írta). Éppen az előbb írtam egy kérdésnél, hogy az én orvosom 2 éves korig ajánlotta nyáron is, mert még nagyon nyitott a lányom kutacsa, és a fogzás is sokat elvon a szervezetéből.
2010. okt. 8. 23:24
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

az angolkór (D vitamin hiány) a XVIII század vége és régen a csukamáj olajat adták.

Minden országban más az adagolás, van ahol nem kell, van ahol többet kell.

Függ a genetikától, táplálástól, éghajlattól.

De ha nem akarod ne adj a gyerekednek, hátha angolkóros lesz vagy nem Próbáld ki és aztán publikáld az eredményt. Bár én nem hiszem egy csepp vigantol miatt érdemes lenne kockáztatni és bele vinni egy súlyos betegségbe. Mert már csak azért is.

2010. okt. 8. 23:47
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

ja és a mail-ben találtam ezt a cikket:

The return of rickets: Victorian disease on the rise due to poor diet and lack of exercise

Read more: [link]

Úgyhogy itt legyen elég a bezzeg Angliázásnak.

2010. okt. 8. 23:54
 15/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem kötelező. De ajánlott. A megfelelő csontosodáshoz nélkülözhetetlen. Főleg ősszel és télen.
2010. okt. 9. 06:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én 25 éves vagyok, 85-ben születtem és most megkérdeztem anyukámat már akkor is adott. Sőt a tesóm 79-es és ő is kapott, de akkor még nem csepp formájában ahogy most adjuk a babáinknak hanem tablettában kaptuk meg.
2010. okt. 9. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!