Aki az újszülöttkort nagyon megszenvedte, vállalt még babát?
Mindig is nagyon szerettem a babákat, gyerekeket, rajongok értük, így majd szeretnék sajátot is.
Viszont ahogy olvastam a kialvatlanságról, ami legfőképpen az újszülöttkorban van, meg az állandó készenlét, hát nem tudom...
Attól tartok, hogy a szervezetet nagyon megviseli a nemalvás, és nem szeretnék bármilyen egészségügyi problémát.
Persze nagyon fiatal vagyok még ehhez, lehet hogy később másképpen fogom gondolni.
Ti hogy vagytok ezzel? Ez nem határozza meg a további babák bevállalását?
Van egy barátnőm, akinek nyugodt a babaája. Első naptól kezdve végig alussza az éjszakát. Mégis kivan a nő. Szét van csúszva, egy idegroncs. Apa hazaér már passzolja is le a gyereket, mert huhh de fáradt. De rendszeresen ott van az anyja, az visz kaját, főznie sem kell csak heti 1-2 napot.
Nem értem.
Nekem a sírós babával kellett együttélnem és nem voltam ki ennyire, pedig nulla segítségem volt (nagyszülők 200+km-re vidéken és még aktív dolgozók) a férjem kamionos aki hetekig nem volt itton.
Na hát ez is pont rátesz egy lapáttal arra, hogy az amúgyis kilévő anyuka mégnagyobb szarnak érezze magát... Mert más megmondja, hogy neked könnyű, neked jó, neked van segítséged, mit panaszkodsz te? Életed legboldogabb időszaka kéne legyen, visszafogod sírni, blabla... Már rosszul sem érezheti magát egy friss anyuka, akivel teljesen megfordult éppen a világ, el sem fáradhat, mert rögtön bírálják.
Én is nehezen viseltem az elejét. Én is elfáradok. És nagyon jó anyákkal beszélgetni, akik támogató közeget nyújtanak és elmondják, hogy megélték ugyanezt, vagy megéltek hasonlót. Persze lehet lekicsinylően nyilatkozni, bagatelizálni, csak nem kell csodálkozni, ha a néhányadik után már nem keresi a másik anyuka az illető társaságát.
Én végtelenül szomorúnak tartom, hogy 10-ből 1 újszülött babás anya meri kb. kimondani, hogy nehezen viseli és végül ha mélyebbre ástok a témában, mégis kiderül, hogyha nem is konstans érzi nagyon nehéznek, azért néha benne is megszületik a gondolat, hogy kellett ez neki!?
Nem vagyunk egyformák. Nem viseljük egyformán a változásokat. Ne bagatellizáljuk el egymás problémáját és ne licitáljunk màr egymásra, hogy kinek a nehezebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!