Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki az újszülöttkort nagyon...

Aki az újszülöttkort nagyon megszenvedte, vállalt még babát?

Figyelt kérdés

Mindig is nagyon szerettem a babákat, gyerekeket, rajongok értük, így majd szeretnék sajátot is.

Viszont ahogy olvastam a kialvatlanságról, ami legfőképpen az újszülöttkorban van, meg az állandó készenlét, hát nem tudom...

Attól tartok, hogy a szervezetet nagyon megviseli a nemalvás, és nem szeretnék bármilyen egészségügyi problémát.

Persze nagyon fiatal vagyok még ehhez, lehet hogy később másképpen fogom gondolni.

Ti hogy vagytok ezzel? Ez nem határozza meg a további babák bevállalását?

2023. ápr. 16. 10:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%

Van egy barátnőm, akinek nyugodt a babaája. Első naptól kezdve végig alussza az éjszakát. Mégis kivan a nő. Szét van csúszva, egy idegroncs. Apa hazaér már passzolja is le a gyereket, mert huhh de fáradt. De rendszeresen ott van az anyja, az visz kaját, főznie sem kell csak heti 1-2 napot.

Nem értem.

Nekem a sírós babával kellett együttélnem és nem voltam ki ennyire, pedig nulla segítségem volt (nagyszülők 200+km-re vidéken és még aktív dolgozók) a férjem kamionos aki hetekig nem volt itton.

2023. ápr. 16. 17:23
 22/26 anonim ***** válasza:
82%
#20 egy relatíve könnyű babával is rohadt fárasztó ám, az idegi/lelki készenlét nem szűnik meg attól, hogy épp más vigyáz rá. Nekem is másokéhoz képest könnyű gyerekem van, jól eszik, jól alszik, partner mindenben, meg lehet vele beszélni a dolgokat (pedig 2 hónap múlva három éves, szóval tombolnia kéne a dackorszaknak), ráadásul bölcsis, mégis sokszor érzem magam kimerültnek, mert munkaidő után még a testem-lelkem 100%-át kapja. Kívülről nézve ez vszleg semmi egy olyan anyukához képest, aki napi 24 órát tölt a gyerekével (sőt gyerekeivel), akik mondjuk rosszabb alvók-evők és esetleg még dacosabb természetűek is. Ettől még szerintem nekem is jogomban áll néha kilenni, mert nem a más életét élem, hanem a sajátomat, és nekem ez fárasztó. Szóval sztem nem kéne kívülről megítélni, hogy kinek könnyű és kinek nem, és kinek van joga fáradtnak lenni.
2023. ápr. 16. 19:01
 23/26 anonim ***** válasza:
85%

Na hát ez is pont rátesz egy lapáttal arra, hogy az amúgyis kilévő anyuka mégnagyobb szarnak érezze magát... Mert más megmondja, hogy neked könnyű, neked jó, neked van segítséged, mit panaszkodsz te? Életed legboldogabb időszaka kéne legyen, visszafogod sírni, blabla... Már rosszul sem érezheti magát egy friss anyuka, akivel teljesen megfordult éppen a világ, el sem fáradhat, mert rögtön bírálják.

Én is nehezen viseltem az elejét. Én is elfáradok. És nagyon jó anyákkal beszélgetni, akik támogató közeget nyújtanak és elmondják, hogy megélték ugyanezt, vagy megéltek hasonlót. Persze lehet lekicsinylően nyilatkozni, bagatelizálni, csak nem kell csodálkozni, ha a néhányadik után már nem keresi a másik anyuka az illető társaságát.

Én végtelenül szomorúnak tartom, hogy 10-ből 1 újszülött babás anya meri kb. kimondani, hogy nehezen viseli és végül ha mélyebbre ástok a témában, mégis kiderül, hogyha nem is konstans érzi nagyon nehéznek, azért néha benne is megszületik a gondolat, hogy kellett ez neki!?

Nem vagyunk egyformák. Nem viseljük egyformán a változásokat. Ne bagatellizáljuk el egymás problémáját és ne licitáljunk màr egymásra, hogy kinek a nehezebb...

2023. ápr. 16. 20:29
 24/26 flora08 ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges általánosítani, hogy melyik korszak könnyű és melyik nehéz. A fiam első hat hónapjáról annyi emlékem van, hogy rengeteget sírtam, depressziós lettem és pszichológushoz jártam. Igen, tudom, szaranya, kövezzetek meg. "Majd visszasírod"...biztosan nem. Ellenben, amivel folymatosan riogattak, hogy "nnna, majd amikor hisztizik, nem fogad szót és szaladhatsz utána egész nap, jajj, milyen szörnyű lesz", hát ezerszer, sőt milliószor jobb, mint az első időszak (most másfél éves). A kérdésre válaszolva: nem, nem lesz testvére.
2023. ápr. 16. 20:33
 25/26 anonim ***** válasza:
22-nak igaza van. Attól még mert könnyű babát kapott még lehet fáradt vagy bármi. Amúgy is szubjektív kinek mi a könnyű és mi a nem illetve ki mennyit bír el. Nem bántásból kérdező,nem rosszból,de írod,hogy nem érted az olyan hogy lehet ki. Úgy értelmeztem a kérdést,nincs még gyermeked, így mire alapozva írod? Nekünk eddig egy gyerekünk van,9 hónapos. Neki vannak könnyű és nehezebb hetei. Az elején letenni sem lehetett ilyen 4 hónapig, napközbe kiságyba nem aludt, így én sem tudtam pihenni, nagyon kimerült voltam. Utána 4-7 hónapig kb éjjel 3-4x kelt. Mostmár csak 1x kel éjjel,de vannak napok,hogy egyszer sem,de attól még fárasztó. Nekem az alvásigényem mindig is nagy volt,ha szabadnapos voltam képes voltam aludni 10-ig is akár. Most ha 1x kel,akkor is fáradt vagyok, főleg ha ez az egy kelése 2-4-ig kitart, segítségem nincs,de megoldottam/megoldok mindig mindent,de amíg csak más gyerekét gondoztam az teljesen más volt,mint jelenleg egy saját. Hiába mondták el,hogy 'majd meglátod nehéz lesz' vagy 10-ből 8-an,hogy milyen cukormázas vattacukros lesz,ezt csak akkor tudod meg milyen,ha benne vagy. Nagyon nem egyszerű,pedig nyugodt babánk van, még nehezebb lenne,ha nem így lenne,viszont ettől függetlenül szeretnénk majd még egyet,ha eljön az ideje. Fárasztó,de maga a csoda(nekünk), megéri minden fáradtság. Megviseli a szervezetet,vannak tünetek, egyébként nemrégen is volt egy hasonló kérdés arról,hogy a nem alvás kinél miket okozott,sok jó válasz érkezett. Meg ha érdekel még ez a téma mostanában 2 naponta van egy ilyen kérdés,ami hasonló, hátha oda is érkeztek olyan válaszok,ami érdekelhet kérdező. Ha szeretnél még majd olvasni ezekről.
2023. ápr. 16. 22:48
 26/26 anonim ***** válasza:
48%
Mindenki lehet fáradt és kimerült, nem egyformán éljük meg a különböző helyzeteket, azonban azt látom a környezetemben, hogy vannak páran, akik a fene nagy kényelmük és ezer segítség ellenére is csak picsogni tudnak és ez kezd a trendi megnyilvánulás lenni.
2023. ápr. 28. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!