Van itt olyan anyuka, akinek visszavették a Vigantolját a patikában és kapott újat?
Helló!
Én ma megkérdeztem a védőnőt, és ő felhívta az ÁNTSZ-t. Kedves anyukák nyugi nincsen semmi baj a Vigantollal, csak a külföldön gyártottnak van mérgező elegye. Nekem is gumi végű van.
Egy 5,5 hós kislány anyukája.
csatolom az infókat, személyesen nekem válaszolt az Országos Gyógyszer Intézet:
A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.
A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.
Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.
A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.
eddig az idézet. én nem merem adni a miénket, mert rajta van a listán, de a patikában hajlandók kicserélni olyan számúra ami nincs a listán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!