Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bababiztos lakás. Mi az, amit...

Bababiztos lakás. Mi az, amit érdemes megvenni és mit felesleges?

Figyelt kérdés
Vakdugó, sarkakra műanyag fejbeverés-gátló, élvédő, stb...
2010. okt. 8. 13:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

konnektorban védő van, de megtanítottam neki azt is, hogy akkor sem nyúlunk bele, mert ugye nicns a világ összes konnektorjában vakdugó. a másik. nálunk emelet van meg csigalépcső, fent van rács, és arra is megtanítottam, hogy egyedül nem indulunk fel a lépcsőn.

semmi egyebet nem vettünk.

22 hónapos a kislán yom

2010. okt. 8. 14:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a legfontosabb, hogy az egész ház EV-ne legyen. Érintésvédelem. Pl. ne rázhassa meg az áram, bármit is csinál. Pl. kádban hajat szárítani..

Így halt meg egy barátunk lánya.

egy villanyszerelő 10 perc alatt megcsinálja.

Persze aztán a vakdugó, bár ha EV-n van minden, akkor akár nyúlhatna is bele.

A többi a lakástól függ.

Nálunk még a késeknél van fiókzár, meg ahol nagyon nem akarjuk, hogy pakoljon.

2010. okt. 8. 14:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia,

mi csak vakdugókat vettünk és kellet is, mert konnektor mániás volt. A többi felsoroltat feleslegesnek tartom, a fiam szépen megtanult vigyázni az asztalsarkakra stb., 80 m2-es a házunk, sosem volt gond.

A kábeleket ti magatok is el tudjátok vezetni, hogy ne fogdoshassa. Ill. amit magára ránthat azt elrakni, az elérhető fiókok, polcokról a veszélyes dolgokat szintén.

Én tényleg CSAK a számára veszélyes

2010. okt. 8. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia,

mi csak vakdugókat vettünk és kellet is, mert konnektor mániás volt. A többi felsoroltat feleslegesnek tartom, a fiam szépen megtanult vigyázni az asztalsarkakra stb., 80 m2-es a házunk, sosem volt gond.

A kábeleket ti magatok is el tudjátok vezetni, hogy ne fogdoshassa. Ill. amit magára ránthat azt elrakni, az elérhető fiókok, polcokról a veszélyes dolgokat szintén.

Én tényleg CSAK a számára veszélyeseket tettem el, a többit megtanultuk...pl. vannak virágaim, eszem ágában sem volt "száműzni" őket, mikor eljött az idő megtanultuk, hogy nem bántjuk, a földet meg nem esszük meg, és ennyi.

2010. okt. 8. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Először mi is csak a vakdugókat vettük, az alap, minden fali konnektorba és még a hosszabítókban is van. Eleinte piszkálta az egyetlen számára elérhető konnektort az előszobában, persze mindig rászóltam és elhoztam onnan. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem is érdekli. A virágot a földről nem pakoltam el, direkt azért, hogy megtanulja mit nem lehet (a földet kipakolni belőle) Először szem előtt volt, de aztán mikor 20-szor porszívóztam össze a kiszórt virágföldet (mert ő csak belemarkol, de ráragad a kis kezére) és 21.-jére is csak azt csinálta, áttoltuk egy másik helyre, ahova szintén könnyedén eljuthat, de már ez sem érdekli.

Olyan szekrényünk van, hogy több sarka is van, ahol elkezdett felállni, az ikeába oda vettünk sarokvédőket, de igazából oda sosem üti bele a fejét, ez csak a mi paránk volt.

A fiókokat, szekrényeket engedem neki kinyitogatni, az ő szobájában a pelenkázó szekrény alját nyitogatja, és mostmár örömmel rámolja ki a pelusokat. Néhányszor odacsukta az ujját, de azt hiszem, hogy megtanulta, hogy a fogantyújánál kell fogni, és akkor nem lesz odacsukás.

A konyhában akkor van, ha én is ott vagyok, ha a sütőt beindítom, akkor oda szoktam érinteni egy picit az ujja hegyét, hogy érezze, hogy süt, és nem lehet püfölni a gáztűzhely oldalát (ezt is előszeretettel teszi). Nem szereltünk rácsos ajtót a szobára, bár 54 nm-en lakunk és igaz, még nem jár, csak mászik és álldogál, de azt mindenhol.

Általában látom, mit csinál, de onnantól kezdve, hogy úgy esik le a franciaágyról orral előre, hogy két felnőtt is van a szobában.... kellenek ilyen apró balesetek a tanuláshoz :o)

2010. okt. 8. 17:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, mind nagyon hasznoS!
2010. okt. 8. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!