Ujjszopós babák anyukái! Titeket is piszkálnak?
Annyira elegem van már ebből.Lányom 14 hónapos,fél éves korától az ujját szopja,előtte cumizott.Ha valaki meglátja,hogy bekapja az ujját,mert fáradt,éhes,stb,egyből letámadja,hogy "fúj,nem szabad,vedd ki" meg "ejnye-bejnye nem szabad","miért nincs cumid" stb.Bezzeg a cumi valóságos Isten áldása,minden normális gyerek használja,szinte kötelező,mert még majdnem jót is tesz.Persze azon kívül,hogy el lehet tőle majd venni,nem tudnak mást mondani.Láttam én már iskolás gyereket cumizni...És még utána is megtalálhatja az ujját.Itt is csak azt olvasom,hogy mekkora gáz már.Szerintem meg nem.Mellesleg Ranschburg is ujjszopás párti.Különben is,mintha az anyuka választhatná meg,hogy cumi vagy ujj.(Nincs rondább,mikor egy gyerek cumival a szájában beszél.)
Mindegyik mellett van pro és kontra is,nem értem,miért kell bántani ezzel.
Pedig az ujjszopás a jobb, orvosok szerint is. :)
Cumizni könnyű nekik, van aki nagyon nehezen tudja leszoktatni róla a babáját, kisgyerekét. Amikor elkezdődik a nagyon játékos korszaka, úgyis lefoglalja mind a két kiskezét, elfelejti az ujjacskát szopogatni.
Az persze higiénikusabb, ha leesik a cumi, a mama felkapja, a szájába veszi, aztán vissza a gyerek szájába.
az én kislányomnak sem kellett a cumi, jó messzire köpte pedig próbáltuk.
Engem sem zavar, hogy mit mondanak, ha nem kellett neki, akkor nem! Amugy meg lehet a patikában kapni olyan "kenöcsöt" ami keserű marad még ha lemossa is.
Nem tudom a kislányom cumival elképzelni és tényleg milyen csunya amikor a szájában van és ugy beszél, vagy játszik, de még 1000 tényezöt sorolhatnék!!
Ne foglalkozz velük!!! A mi gondunk, hogy szoktatjuk le öket!!
12 hónapos és 1 hetes 2 napos baba anyukája!!
na, ez jó, amit írsz! mi cumisok vagyunk,(csak ha nincs kéznél cumi, akkor ott az ujja).
minket a cumiért csesztet mindenki, mintha az lenne a legnagyobb bűn a világon!
nem értem én sem a dolgot, miért kell beleszólni, főleg a gyerekre?! fúúúú, ezt nagyon utálom. nálunk kihúzzák a cumit a szájából és közlik vele, hogy : neked ez nem kell!
a gyerek meg néz szeppenten, értetlenül, miért vették el a cumit és üvölteni kezd, de úgy, hogy fel kell venni anyának megnyugtatni és visszaadni a cumit. én már rászólok ezekre a rokonokra, hogy tartsák távol magukat a cumitól!
nem értem, miért nem bírják ki anélkül, hogy más gyereke körül intézkedjenek!
szerintem ne foglalkozz velük! sőt, szólj rájuk te is, hogy hagyják békén a gyereket!
Szia! Az az igazság, hogy engem nagyon zavar, hogy szopja az ujját a fiam. Eleinte nem érdekelt, mostmár viszont 2 éves, és jó lenne, ha leszokna róla, mert nagyon ronda, az ujja, teljesen el van ázva mindig, és a körme is olyan fura, állandóan puha. És azoknak sincs igaza, hogy ha két kézzel kell csinálni vmit, akkor leszokik róla. Hát nem.
De a kérdésedre válaszolva nálunk is néhány rokon beszólogat, de a fiamat megvédem mindig. Az egy dolog, hogy én mit gondolok az ujjszopásról, de más ne szóljon rá a fiamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!