Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell először az újszülöt...

Mikor kell először az újszülöttel gyerekorvoshoz menni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 4. 11:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
90%

Ne haragudjatok a kérdésért, még csak terhes vagyok. De miért kell bevinni a betegek közé, a váróba egy 3-5 napos újszülöttet? Mi indokolja?

Ha baj van, persze, érthető, de ha nincs probléma...?

2023. ápr. 4. 14:04
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Hozzám csak a védőnő jött ki házhoz. A háziorvos egyszer látta a babát a védőnőnél (egy épületben vannak), mert volt kiütése a lányomnak és megmutatta neki a védőnő. A háziorvos amúgy csak oltásokon látja. Itt ez a szokás.
2023. ápr. 4. 14:12
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

21: van ún egészséges rendelés, amikor direkt a státuszos babákat nézik az orvosok. Mondjuk az nekem sem világos hogy egy problémamentes gyereket alig egyhetesen minek orvoshoz vinni.

(Hozzáteszem, nálunk az egészséges rendelés vicces, mert négy orvos rendel ugyanott, egy váróteremmel, és simán van hogy az egyik helyen egészséges rendelés van, a másik rendelőben meg betegrendelés párhuzamosan... Nem értem hogy nem tűnt fel senkinek.)

2023. ápr. 4. 14:28
 24/34 anonim ***** válasza:
79%
A kiskönyvben is van hazaadást követő első csecsemőkori vizsgálat. Nálunk heti kétszer 2 óra "tanácsadás" van. Ilyenkor megy időponttal státuszra, oltásra mindenki.
2023. ápr. 4. 14:38
 25/34 anonim ***** válasza:

Az elején hozzán az orvos jött.

Először az oltásra kellett csak vinni.

( de az orvos már másnao jött aztán 1 hét és 1 hónap múlva is)

2023. ápr. 4. 15:58
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

21

Egészséges rendelésre kell vinni.

Tehát, ha beteg nem is viheted olyankor.

Van erre is idő fenntartva

Mondjuk nálunk szerda délután csak státusz van..

2023. ápr. 4. 16:04
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
21 Nekünk azt nézte meg, hogy nem sárgul - e, tiszták - e a légjáratai, nem fogy - e túlzottan. Azt mondta, hogy azért van erre szükség, hogy ha 2 nap múlva beviszem valami miatt, akkor tudjon mihez viszonyítani, hogy hogy hoztuk egyáltalán haza.
2023. ápr. 4. 16:13
 28/34 anonim ***** válasza:
Oltáskor, vagy ha beteg. Szülés után az orvosnak kell kimenni a pár napos újszülötthöz.
2023. ápr. 4. 18:20
 29/34 A kérdező kommentje:
2es azért kell elvinni hogy megvizsgálja hogy minden rendben van e másrészt hogy alapvető dolgokat elmondom hogy ha egy újszülött baba lázas vagy beteg akkor mit kell csinálni plusz ha kell tápszer szülés után akkor vele kell feliratni meg hogy mikor kell vinni oltásra stb
2023. ápr. 4. 18:32
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
22-es válaszoló vagyok. Nálunk a védőnő intéz mindent. Terhesség alatt a beutalókat is ő kérte el az orvostól. 1 hónaposan vittem a babát a védőnőhöz kötelező vizsgálatra, eddig ő jött hetente hozzánk házhoz. Oltásokról is a védőnő szokott szólni és ott kapja meg nála az orvostól. Ez azért sokkal gyorsabb így, mint szaladni ide-oda a babával. Nálunk lehet azért tud ez így működni, mert egy épületben vannak.
2023. ápr. 5. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!