Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az első gyereketek nagyon...

Ha az első gyereketek nagyon hasfájós, sírós baba volt, akkor is bevállaltátok a 2. babát?

Figyelt kérdés

Ti nem gondoltátok úgy, hogy nem szeretnétek mégegyszer végigcsinálni ezt egy nagyobb gyerkőc mellett?

Már olvastam egy pár anyukánál, hogy nagyon szerettek volna 2 gyereket, de maradtak az egynél, mert nagyon nehezen élték meg az első évet.

Mitől függ, hogy milyen testvérek lesznek a gyerekek?

2023. ápr. 1. 11:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ez olyan apróság a többi nehézséghez képest, hogy jelentéktelen
2023. ápr. 1. 14:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, aztán még egyet 🤭

Első pokoli hasfájós volt, többberes, második tejfehérje érzékeny megint csak nagyon hasfájós, a harmadik meg az igazi beetetős nyugodt, eszik alszik gyerek akinek 1x se fájt a hasa. 🤫😅

2023. ápr. 1. 14:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Első nagyon hasfájásós volt, négy hónapos is elmúlt, mikor vége lett. Nem ez volt a döntő, hogy akarunk-e második gyereket vagy nem. Akartunk és tisztában voltunk vele, hogy ő is ugyanúgy hasfájásós lehet vagy más szempontból lesz vele nehéz. Felkészültünk rá és legalább volt tapasztalat. Ő amúgy nem lett hasfájásós.
2023. ápr. 1. 14:54
 14/19 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg megér minden nehézséget. :)

Igazából ebből azt akartam kihozni, hogy sok anyuka panaszkodik, hogy a gyereke fél óránként kel kb. 1 éves koráig, és annyira kivan idegileg, hogy semmit nem alszik, és hogy ezért nem élvezik az anyaságot.

Én pont ettől tartok, hogy mi lesz, ha egy üvöltő, borzasztó hasfájós babát fogok majd ki elsőnek, (tudom még nem most lesz gyerekem) vagy akkorra lehet, hogy másképp fogom nézni ezt az egészet.

Mindenesetre nem tudom, hogy azok az anyukák akik 3 órát alszanak egyhuzamban mondjuk 1-2 évig, azok képesek-e bevállalni még több babát. 😅

2023. ápr. 1. 15:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Meg hogy a hosszú, évekig tartó alváshiány milyen egészségügyi problémákat okoz.
2023. ápr. 1. 15:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mások tapasztalata ebben nem mérvadó. Ha IGAZÁN vágysz gyerekre, akkor úgyis minden nehézségre azt fogod mondani, hogy majd megoldjátok:)
2023. ápr. 1. 15:05
 17/19 A kérdező kommentje:

Szerintem is így van egyébként.

Imádom a gyerekeket :))

2023. ápr. 1. 15:15
 18/19 anonim ***** válasza:
A mi fiunk mindig is sírós baba volt, csak ahogy telt az idő, a környezet mindig mást mondott a sírás okára. De az elején tényleg hasfájás volt :). Most meg már többnyire hiszti. Épp most is nyöszörög valamin. Tudtuk, hogy szeretnénk neki kistesót, az első évben eléggé kivoltam, de akkor még úgysem akartunk próbálkozni, most már nyugodtabb a helyzet, jön is a tesó, aztán reménykedünk :).
2023. ápr. 2. 01:01
 19/19 anonim ***** válasza:
11,5 év kellett ahhoz hogy újra eszembe jusson, hogy babáznék. Rémálom volta az első gyermekemmel. 6 HÓNAPOS koráig volt hasfájós.Most 6 hetes a kicsi, de sokkal könnyebb mint az első gyermekemmel volt.
2023. ápr. 2. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!