Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor mit adjunk a VIGANTOL...

Akkor mit adjunk a VIGANTOL HELYETT? én nem szívesen adom tovább ezt és még csak fél éves a babám.

Figyelt kérdés
2010. okt. 7. 15:35
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Én Vigantolt egy napig sem adtam egyik gyerkőcömnek sem, mivel a tájékoztatójában elég érdekes mellékhatások vannak felsorolva (pl. szívritmuszavar stb.)Én abból indultam ki, hogy ha az én gyerekem csak egy a tízezerből akire ilyen hatással van ez az egy csepp szintetikus kotyvalék, akkor ezt semmilyen körülmények között nem adom be neki!

Ekkor kezdtem kérdezősködni és ajánlották jó szívvel a csukamájolajat, ami tele van D vitaminnal és más hasznos vitaminokkal, elég napi egy kiskanál a baba szájába, én így csináltam mindkettővel és minden a legnagyobb rendben volt. Mellesleg természetes anyag és rendkívül olcsón beszerezhető a gyógyszertárakban (párszáz forintért)!

De itt van egy cikk is arról, hogy már jóval korábban is hasznos volt!

"Fény derül az angolkórra, a csukamájolaj fényes karrierje

Az angol-kór tömeges megjelenése az ipari forradalom idejére esik, amikor a ködös, sötét londoni munkásnegyedekben a gyermekek csontozata rendellenesen, deformálódva fejlődött. Később rájöttek, hogy tejtermékekkel és csukamájolajjal elejét lehet venni a betegségnek. A csukamájolaj nem csukából, hanem tengeri tőkehalfajokból kinyert, jellegzetes halszagú, világossárga olaj, könnyen felszívódó zsiradék. A kóros deformitások magyarázatát késleltette, hogy a betegségnek nem egy, hanem két oka van. Az egyik a D-vitamin, a másik, bőr UV-besugárzásának hiánya, ami a korabeli ködös Angliában nem volt ritka. Fény nélkül ugyanis a bőrben nem tud provitaminjából D-vitamin képződni. A D-vitamin a bél kalciumfelvételében, valamint a kalcium csontokba való beépülésében játszik szerepet. Hiányában a csontok eldeformálódnak. A hiánybetegség gyerekkori változata a rachitis, felnőttkorban gyakori csonttöréseket okozó oszteomaláciáról beszélünk. Végül Adolf Windaus fedezte fel a bőrben az UV-sugárzásra szintetizálódó D3-vitamint, ami aztán Nobel-díjas felismerésnek bizonyult. A csukamájolaj tehát azért lehetett az angolkór gyógyszere, mert gazdag D-vitaminban. Ezen kívül sok A- és E-vitamint, gyulladáscsökkentő, sejt- és érvédő omega-3 zsírsavakat és ásványi anyagokat, sok jódot és foszfort is tartalmaz. A csukamájolajat nyugodtan lehet természetes multivitamin-készítménynek tekinteni.

A D-vitamin jó példa arra, hogy az ember számára az egyes vitaminokból a világ különböző tájain más és más mennyiségre van szüksége. Magyarországon ezért az 1 év alatti csecsemők D3-vitamin igényét igyekeznek külső forrásból, vitaminkészítményekből biztosítani; egyéves kor felett, vegyes táplálkozás és óvatos napoztatás mellett csak a fényszegény téli hónapokban javasolnak a gyerekeknek pótlást. Tőlünk északra a napsütéses órák számának csökkenésével több, délebbre kevesebb a D3-vitamin pótlásra van igény. Bár nyugodtan feltételezhetnénk, hogy a természet valószínűleg nem feledkezett meg az adott földrajzi helyen élők megfelelő vitaminellátásról, csak megfelelő éleket, táplálkozást és életmódot kell folytatni."

2013. jan. 30. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!