Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felhívta valaki a gyermekorvos...

Felhívta valaki a gyermekorvost a Vigantol miatt? Milyen választ, tanácsot kaptatok tőle? Adhatjátok tovább a cseppeket?

Figyelt kérdés
2010. okt. 7. 14:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi vészes, itt a legfrisebb közlemény:

[link]

A lényeg:

"A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek készítmény egyes, külföldön forgalmazott gyártási tételeiben nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban ebben a mennyiségben egészségügyi kockázatot nem jelent. "

2010. okt. 7. 15:11
 12/18 anonim válasza:
45%
Most hivtam fel a védőnőt,kedvesen mosolyogva közölte,h.ők nem tudnak semmit és nyugodtan adjam pici fiamnak, mert :" tudod te mennyi baba kap és kapott már Vigantol olajat és nincs semmi bajuk tőle!" Mindezt nevetve....Köszi.És ha mégis okoz vmi problémát?!Ááááá
2010. okt. 7. 15:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Felháborít, h van itt egy két anyuka, aki arra buzdít, h nincsen semmi vészes, add nyugodtan!

Add TEEE a babádnak, de ne buzdítsd arra is a többit, h ők is adják. Valami baj azzal a **** Vigantollal....ezt nem lehet megérteni?

Ha egy kicsi vmi is felmerül, h vmivel baj van, akkor Te mersz nyugidt szívvel a gyermekednek abból adni?

Nem értem az ilyet!

Bocsi kérdező az offért. És h a kérdésedre is válaszoljak!

A mi orvosunk azt mondta, h ne adjam azt a Vigantolt ami itthon van. Holnap menjek az új receptért és válatsam ki, a gyógyszertárakban már nem lehet kapni a rosszból (de azért biztos ami biztos, felírom a rossz gyártási számokat és viszem magammal, és ezért lehet h*lyének is nézni akár)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. okt. 7. 15:19
 14/18 A kérdező kommentje:

Én ezt találtam:

Szülők vigyázat!

A Vigantol szennyeződést tartalmaz!

A Merck cég által gyártott Vigantol nevű csepfolyós gyógyszert, melyet akár az ön gyerekének is felírhatott az orvos, a gyártó visszavonja a forgalomból.

Több szülő ugyanis arra panaszkodott, hogy a szóban forgó gyógyszer szennyezett anyagot tartalmaz, kellemetlenül büdös és a gyereknek nem ízlik.

A Merck cég Vigantol gtt por 10 ml cseppjei D vitamín tartalmúak, melyeket a gyerekorvos szokványosan ír elő csonterősödés és csontnövekedés serkentésére. „Preventív kisegítő gyógyszerként írják elő születéstől kétéves korig”, magyarázta Katarína Šimovičová gyakorló gyerekorvos.

Az Állami Közegészségügyi Intézet elrendelte a gyógyszer azonnali visszavonását, a legtöbb gyógyszertárban már nem található.

"Miután cégünk nyolc panaszt kapott Németországból, elrendeltük a gyógycseppek visszavonását. A szóban forgó bűzlő szennyeződést a vinilciklohexén okozhatta, mely a cseppentő gumigömböcskével való érintkezéskor feloldódhat”, mondta Ján Gavenčiak a Merck KGAA Darmstadt cég szlovákiai képviselője.

2010. okt. 7. 15:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Hol találtad ezt?
2010. okt. 7. 15:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem fogom megkérdezni az orvost, hanem közölni fogom vele, hogy nem adom tovább, mert ez van. Újat sem fogok kiváltani, ezzel befejeztem a D-vitamin adását. Majd eszünk olyan dolgokat, amiben van sok D-vitamin és attól növünk nagyra!
2010. okt. 7. 16:24
 17/18 anonim ***** válasza:
2010. okt. 7. 16:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálam volt ma a védőnő, ő hallott már az ügyről, de hivatalos tájékoztatást nem kaptak. A védőnő azt mondta, ne adjam neki. Nemrég felhívtam a dokimat, ő tőlem hallott róla először. Azt mondta, hogy a héten többször is felírta a Vigantolt. Elég szomorú, hogy pont az orvosokat nem tájékoztatják arról, hogyha valami probléma van egy gyógyszerrel.
2010. okt. 7. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!