SEGÍTSETEK! Fél éves babámnál alvásgondok, valaki tud tanácsot adni?
Kislányom most fél éves. Kb. 2 hónapos koráig semmi probléma nem volt az alvásával, napközben 2-3 órákat aludt, egyedül a kiságyában, addig el tudtam végezni, ő is kialudta magát. Mióta megkapta az első védőoltást 2 hónaposan, azóta minden megváltozott. Nemhogy nem alszik 2-3 órát, de lehetetlen lerakni, hogy egyedül aludjon! Ez azt jelenti egészen pontosan, hogy ringatni kell, járkálni vele, amíg el nem alszik, és fogni, legtöbbször állva, mert azt se engedi sokszor, hogy leüljek vele. Ha lerakom, egyből felkel, ordít, vagy csak 5 percig bírja, és kész. De kézben is csak fél-1 óra max. Az elején még csak-csak bírtam, de a 8 kg-jával már nagyon nehéz... Mondjuk már eljutunk néha odáig is, hogy lerakom az ágyra, mellé fekszek, és cicizve alszik tovább. De egyedül semmiképp se.
Tudnátok esetleg valami tanácsot adni, hogy hogyan tudnám vissza állítani nála, hogy egyedül is tudjon aludni? Anélkül persze, hogy hagynám ordítani, amíg el nem alszik...
Az éjszakák is szörnyűek... Velem alszik, eddig csak 3-4-szer kelt fel éjjel szopzni, de 1 hónapja már ez kb. 20-ra nőtt... Vagyis igazából nem is enni kel fel annyiszir, csak mindig felébreszt, hogy mocorog, sírdogál, nyafizik, és olyankor cici kell neki, amin megnyugszik, és alszik tovább. Nem tudom miért lehet ennyire nyugtalan, a foga se kínozza még, nem fáj semmije, legalábbis nem vettem rajta észre. Szerintetek mitől lehet? Hogyan segíthetnék rajta, hogy nyugodtabb legyen az éjszakája? És persze az egyém is...
Először is,ne aludj vele...ő már ügyes nagy baba ahhoz,hogy a saját kis birodalmában egyedül legyen!
A kiságyába kell beletenned,és egy kis simogatás után otthagyni!Ha nagyon sír,vissza kell menni,megint megvigasztalni...Kb.1 hét alatt megtanulja,hogy önállóan kell álomba ringatnia magát!!!
6 hónaposan már át kellene hogy aludja az éjszakát!!!Nagyon elrontottad a dolgokat,de helyre lehet hozni sok türelemmel!!!
Lehet éjjelre nem elég az esti szopi,fejlődési ugrás is lehet,azért is lehet nyugtalan és igényelne több vacsit.
Meg figyelj rá h reggel időben ébredjen,és akkor időben alszik el este is.
Csak anyatejes eddig, majd most kezdem a hozzátáplálást.
Általában este 8-9 között alszik el, reggel 6-7 körül kel. Tudom, hogy elrontottam én is. De már nem nagyon bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!