Akinek vörös hajú babája van.... Hogy véditek a bőrét nyáron?
Téli baba. Szeretnék felkészülni a strandos, udvaron futkosós időszakra.
Most 1.5 éves, tavaly még csak kitettem egy takaróra az árnyékba fehér bodyban, naptejjel bekentem, de idén már szaladgálni, fürdeni, stb fog.
Mit ajánlotok? Köszönöm.
50 faktoros.naptej, és így is kizárólag az árnyékban vagyunk, így szokta meg. Strandon pedig hosszú ujjú fürdőruha, fürdősapi, a többi részén naptej. Nálunk én vagyok a szeplős fehér bőrű, de anyai ágon mindenki bőrrákos, így nem csak magamat védem hanem a lányomat is, bár úgy néz ki ő inkább a férjem bőrét örökölte. De így is nagyon vigyázok rá.
Nyáron 8-9-ig vagyunk kint reggel, délután pedig amikor már árnyék van az udvaron.
Viszont idén már ovis, így kicsit féltem, hogy mi lesz vele màjusban, ott biztos nem fogják kenegetni 🥺
Naptej
A problémás időpontban nem mehet ki.
De a másik gyerek sme.
Amúgy napra nem érzékeny a bőre.. le sem barnul ugyanannyi nappal sem, mint a tesója..
Sosem pirultt le szerencsére.. egesz napos strandolásnál sem.
Nem olyan mint a klasszikus vörösek hófehér bőrrel, szeplővel
Ilyen krémszínű neki, nekem a barna hajammal brutál fehér a bőröm, de engem sem fog a nap.. gyerekkent sem fogott, naptej nélkül sem.
Szóval gyakran kenem őket..
Árnyékoló.. hosszú ujjú ha olyan helyzet van mégis..
Ennyi
Nálunk nem a nap, a hideg viseli jobban meg.. ekcéma télen😔
7, csak annyi, hogy a "szoktatás" értelmezhetetlen butaság.
Nem lehet a bőrt napozással szoktatni, "felkészíteni" a magas uv-re. Ez egy káros tévhit.
Minden védelem nélküli kitettség károsítja a bőrt.
Mondjuk annyiból segíthet időben kivinni, hogyha barnul kicsit, akkor kevésbé ég le. (Amit a 9-es ír).
Nyilván az UV sugarak ellen nem tudsz mit tenni, de legalább a leégést el tudjátok kerülni.
Mi amúgy (nem vörösként), szintén nehéz család vagyunk, apum a legrosszabb, ő 50 faktoros naptejjel az árnyékban le tud égni.
Mi mindig fehér pólót hordtunk a vízben is, ha strandra mentünk (mostmár lehet van erre valami speciálisan kifejlesztett megoldás).
Apum megoldása az volt, hogy nem jár strandra és nyáron is hosszú ujjú ruhát hord (ez nem ajánlom senkinek), én vastagon kenem magam naptejjel, vállon orron nem kenem szét, hanem akár fehéren is ott hagyom, mondván jobb, mint leégni.
De amúgy próbáljatok meg korán és későn kimenni és árnyékos helyen tölteni a többi időt. Kalapot hordani, hogy valamennyire az is árnyékolja az arcát stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!