Miért felejti el mindenki, hogy régen voltak SZOPTATÓS DAJKÁK is?
Tévedsz. Csak a kis falvakban és az arisztokraták között volt divat a szoptatós dajka.
A legtöbben tehéntejet adtak a babának,ha nem tudták,vagy az alakjukat féltve,nem akartak szoptatni.
75/N
Azért az mostanában is működik, hogy a szomszédban lakó kismama szívesen szoptatja a barátnője babáját is, ha neki sok a teje...
Az én unokatestvéremnek pl. sok teje volt, a szomszédjukban lakó nőnek meg nem volt, egyszerre szültek és az unokatestvérem hónapokig szoptatta a szomszéd kisbabát is szívességből!... :-DDD
De tényleg az van, amit előttem írtam : akinek szükséges, az az anyatejgyűjtőből kaphat lefejt tejet, ami abszolút steril, az anyukát is megvizsgálják, aki a tejet adta, szóval megbízható!...
Régen a gazdagabbak a "szoptatós dajkákat" Erdélyből hozatták, ott laktak a családnál, valójában cselédek voltak, akik fizetésért dolgoztak!
Nagymamámnak volt 4 gyermeke, mindegyik mellé volt tejtestvér. A babákat hozták mindig szoptatni, ez a 40-50-es években volt.
Nekem is sok tejem volt, én fejve adtam oda másnak, de én is vállaltam volna, de sokkal egyszerűbb volt lefejve odaadni. Pedig olyan jó érzés lenne egyszerre 2 gyermeket szoptatni:-)
Gondolom ez kérdés késztette a kérdezőt a sajátja megírására:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Megjegyzem kicsit fel is húztam magam a belinkelt kérdésen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!