Kicsi babával milyen lehetőségek vannak nyárra?
Nem tudom nektek milyen bárgyú gyerekeitek vannak, az enyém pl ennyi idosen hasalva kuncogott a számára vicces dolgokon, mindent megnezett de kozben tudott rajtam aludni hordozóban vagy babakocsiban tologattuk.
Nem mellesleg a párnak nagyon jól esik élményeket gyűjteni családként, ez miért nem fontos? :)
Képek keszulnek, a 3 évesem imádja nezegetni a babakori képeit, hogy merre voltunk, mit csinaltunk.
Nekünk július elején született a kisfiúk, és már a gyermekágy alatt lazogattuk a közeli strandot - este 6kor leugrottunk, férjem úszott egyet, mi meg addig sétáltunk. Nálunk a strand ilyen szocis, de én nagyon szeretem, sok a fű, fa, nem túlzsúfolt, de mégis nem a 4 fal között voltam, és ettem közben egy fagyit.
Augusztus végén egy hétre elmentunk kirándulni, belföldön, egy tóhoz, napoztunk (nyilván nem a tűző napon, de kifekudtunk a vízhez), már az pihenés volt hogy nem kellett főzni meg házimunkázni. Egyszer setavonattal atmentunk a to másik oldalára. Az alatt a kirándulás alatt még moziztunk is - nyári mozi külső vetitessel, a kisfiúnk szépen aludt a babakocsiban, mi meg leghatra ültünk, hogy ha sirna, gyorsan el tudjunk menni. De végül mi másfél óra után faztunk és hazajottunk, szóval nem a kicsi miatt nem néztük végig (amúgy az Elvist vetítették).
4 hósan 1 hetet voltunk balcsin, vízbe en sem jutottam max 2 szer.
Este viszont jókat sétáltunk
Síelni vittük az 5 hónapost. Tök jó volt, az ötórás utat végigaludta szinte, vidáman elnézelôdött a szálláson (felváltva őriztük), jókat aludt a friss, hogyi levegőn. 10 hónaposan pedig a Bükkben voltunk pár napot, kirándultunk, ő a hurciban, de letettük az avarba is mászni, végre elmúlt a makacs náthája (szerintem a tiszta levegő segített).
Ez gyerekfüggő. Az enyém vígan elvan a babakocsiban, hordozóban, és akárhol tud aludni. Nyáron még az se gond, hogy hol találsz meleg helyet szoptatni. A te gyereked te ismered, hogy milyen program vállalható be vele. Fontoljátok meg, hogy egy-két nagyszülő is menjen veletek, a több felnőtt praktikus tud lenni.
14. "A te gyereked te ismered, hogy milyen program vállalható be vele. "
Ha nyár elején tölti a 3. hónapot, akkor kb. még meg sem született, dehogy ismeri...
Szerencsések vagytok. Az én kislányom júniusi. Utálja az autózást és a babakocsiban is max fél órát van el. Sokáig azt sem szerette, ha magamra kötöttem, szerintem nagyon melege volt. Így nekünk az első nyár, mint élmény kimaradt. Persze sétáltunk sokszor akkor is, ha a férjem cipelte félúton, mert máshogy nem volt hajlandó, vagy ettünk egy lángost ugyanígy, akár egy fagyit. Strandra nem mentünk, mert nagyon pici volt még. Elmentünk egy hosszúhétvégére 4 hónapos korában "nyaralni", az nagyon jó volt, ha azt nem tekintem, hogy végig nyűglődött az úton. Idén majd meglátjuk mi lesz. Hosszú autós utakat továbbra sem szervezünk, még mindig utálja. Én alig várom, hogy "rohangáló 1,5-2 éves" legyen. Nyílik neki a világ, már egyre jobban rácsodálkozik mindenre. Nem azért megyünk bárhova is már, mert az nekünk jó, hanem mert imádom látni, ahogy örül. De biztos csak azért várom, hogy picit nagyobb legyen, mert én hordozóban sem vittem, ahova akartam, hiszen ordított benne. Vagyis vihettem volna, tény, csak én úgy voltam vele, hogy hallgassa ezt az, akinek két anyja van. Nem lehet úgy kikapcsolódni, ha a gyerekemnek ez "szenvedés".
Légy kreatív.
Attól is függ, hogy hol laksz. Ha a babád utálja az autót, de a babakocsit vagy a hordozót szereti, akkor mehettek vonattal. Budapestről ezegész jó lehetőség, hiszen egy órán belül elérhető a Dunakanyar vagy a Velencei-tó.
Aztán lehet, hogy nem fog neki tetszeni, amit tutinak gondoltál. 8 hósan a fiam ordított, mikor a Velencei-tóba próbáltuk bevinni. De egy óra alatt becsalogattuk, és akkor már tetszett neki.
Semmiképpen sem javaslom, hogy most lefoglaldj egy kéthetes görög utat előre. Inkább ad-hoc módon szervezhető kisebb utakban gondolkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!