Teljesen ki vagyok, mit csináljak hogy egyen? 15 hónapos kisfiam szinte "semmit" nem eszik.
Leírom 1 nap kb mit eszik:reggel 7 és 8 között 150 ml tápszer,amivel még tovább alszik fél 10-ig.Így a reggeli 10 fél 11 körül van,vagyis inkább 10 órai.Ilyenkor már boldog vagyok ha 1 virslit megeszik,vagy "csupasz"kenyeret(mert sem vajjal,mézzel,lekvárral,májkrémmel,felvágottal NEM eszi meg,még hozzá sem nyúl).
Fél 1-kor aludni megy,kb fél 4-ig alszik.Ez után egy rémálom az ebéd-talán megeszik egy bébiételt,vagy esetleg ha olyan az ebédünk amit ő is ehet,pár kanállal eszik belőle,de néha hozzá sem nyúl.
Minden nap próbálok neki gyümölcsöt adni több kevesebb sikerrel.
Este 8 körül még vacsi lenne,jobb híján bébiétel,mert talán azt még elfogadja,majd elalváshoz 300 ml tápszer.
Ami fontos hogy tejfehérje érzékeny így amit nagyon szívesen megevett a joghurt,túró...teljesen kiesik!
Kétségbe vagyok esve.......alig eszik valamit.Én olyan egészségesen etettem még picinek,mindent betartottam,óvtam védtem mindentől,de most már annak is örülök,ha megeszik egy kis általam hámozott és kisütött krumplit megeszik....
mit csináljak????????
hát most olyat mondok, ami senkinem sem fog tetszeni, de tapasztalat. az én fiam ugyanezt csinálta. már a Jóistent is megfőztem, nem akart enni. állandóan ideges voltam, végigjártunk minden orvost, sehol sem találtak semmit. nekem a nagyim tanácsa használt, bár ódivatú meg minden(és ezért le leszek hurrogva), de nem érdekel. jobb ha tudod, hogy egy gyerek nem fog éhen halni. én beszüntettem a tápszert, tejre váltottam, mert kisebb a tápértéke(mivel a te babád tejérzékeny neki nem jó, de vannak számukra készült italok, amik nem tápszerek). így nem ette tele magát se reggel sem pedig este. napközben pedig nem kínáltam semmivel, készítettem 2féle dolgot, amiket nagyjából megevett, kitettem elérhető helyre, megmondtam ha éhes vagy ez van. első nap még bírta, éjjel is nagyjából, reggel korán kihisztizte a kakaót, megkapta, még dél sem volt mikor jött, hogy éhes. és ha éhes, akkor eszik. ezt még kétszer eljátszotta, onnantól evett rendesen. nem mindent azért, de legalább evett.
a napi 450ml tápszerben elég sok a kalória, ahhoz hogy kibírja a napközbeni nyammogással, ráadásul mint írtad evett yoghurtot, túrót, amik édességek, várja hogy azt kapja. hidd el, én mindent kipróbáltam, adhatsz neki narancslevet, de teleissza magát és ugyanúgy nem eszik. a multivitamintól sem fog enni. a lefárasztás viszont jó ötlet, jó kis játék friss levegőn, ne aggódj megéhezik.
azt viszont tényleg szokd meg, hogy talán az átlegnál kisebb étkű és alig eszik meg valamit. de valamit viszont kénytelen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!