SOS! Rossz tápszert adtam a babának, lehet baj? Többi lent.
Én először megfigyelném a babát, hogy lesz e ennek mellékhatása vagy sem. Viszont remélem még a non-stop patikában tudsz számára tápszert szerezni, hogy az adott mennyiséget letudd.
Üdvözlettel egy 4 hónapos baba anyukája.
Mi van ráírva?
Felhasználási/fogyaszthatóság idő: Utána nem fogyasztható.(De itt is ráhagyással adják meg, tehát korábbi dátumot írnak, mint ameddig valóban gond nélkül fogyasztható.)
Szavatossági idő/Minőségét megőrzi: Utána már nem garantált az eredeti minőség. Pl.állagváltozás, egyéb bekövetkezhet, de biztonsággal fogyasztható.
5: a miénken így szerepel (beba supreme pro):
Minőségét megőrzi a jelzett hónap végéig: lásd a doboz alján. Száraz, szobahőmérsékletű (25°C alatt) helyen tárolandó.
A felbontott doboz tartalmát 3 héten belül használd fel! Hűtve tárolást nem igényel.
#6! Igen, ez így cseles, mert a minőségmegőrzés ugye arra vonatkozik, amit írtam, tehát, ha nem nyitod fel a dobozt.
A felbontott doboznak viszont már felhasználási ideje van, ami hivatalosan 3 hét. Az időráhagyás miatt valószínűleg 4 hét után se lenne semmi baja, de azt nem tudni, pontosan, mennyi az, ami még belefér, és ugye itt 6+ hétről lehet szó.
A pontos összetevőktől függ. Nem mindegy, hogy van-e benne konkrétan romlandó, vagy mondjuk csak veszít a vitamin tartalmából, amit a kérdező nyilván pótol az új tápszerrel, tehát attól baja nem lesz.
Én se gondolom egyébként, hogy baja lenne, de megnyugtatás végett egy telefont megérne.
Dehogy lesz baja, ne agodj, nem merget adtal neki.
Gyerekkorhazban dolgoztam, megyeszekhely, egyetemi klinika. Szerinted figyelgettek a konyhasok akik kevertek a tapszert, hogy mikor lett felbontva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!