Egyetem után egyből baba? Aki ilyen helyzetben volt, érte valami hátrány?
Mondjuk nekem van munkatapasztalatom, nem egyből kezdtem az egyetemet. Úgy tervezzük, hogy már terhes legyek, mire elvégzem. Nappalin vagyok, nincs munkaviszonyom. Korábban sem ebben a szakmában volt.
Aki ilyen helyzetben volt és csak később tudott elhelyezkedni, érte valami hátrány?
Ne legyel terhes a vegen, en csak ezt tudom neked tanacsolni. A 24. hetig hanytam, szornyen rosszul voltam, ugyan nem egyetem, de epp egy szakmai kepzes vegen voltam, nem egeszen igy terveztuk, csak igy jott ki.
Terhesen vizsgaztam, de en azt hittem ebbe belehalok, mind a tanulas, a vizsga, borzalom volt. Es ez meg csak nem is egyetem.
Szoval en csak annyit mondok, hogy vegezed el, aztan utana ess teherbe, mert nem tudhatod, hogy milyen lesz. Ha veszelyeztetett leszel veletlenul es fekvesre vagy itelve, akkor bukod is a diplomat. Ez se tudhatod elore.
Ha nektek anyagilag nem gond, hogy nem dolgozol, szerintem nem ezen a 2-3 even mulik az egesz karriered. En el tudtam helyezkedni viszonylag konnyen szules utan, de mondjuk azt tudni kell, hogy a ferjem pl itthonrol dolgozik, igy a gyereket itthon tudtam hagyni, amig interjukra jartam. Ez egy fontos tenyezo, mert ha nincs ki vigyazzon ra, az patthelyzet.
Bolcsibe ugye csak akkor vettek be, amikor mar volt munkaltatoi. Illetve ha beteg, akkor is a ferjem van vele legtobbszor, nem en, igy nem fenyeget az a veszely allandoan, hogy a sok tappenz miatt kirugnak.
Szoval korulmenyektol is fugg azert.
Ne legyenek illúzióid.2 pici gyerek mellől, csak akkor fogod tudni ezt csinálni,ha vannak nagyszülők,meg apa home-office dolgozik.
Különben te mazohista vagy, hogy tíz ember munkáját akarod végezni éjjel-nappal,1 embernek is kevés pénzért?Le a kalappal a tanárok előtt, de Magyarországon tanárnak lenni öngyilkosság, ha ebből akarsz megélni.(jah, és a családodat is csak ritkán látod.)
És a hiányszakma, az nem a pedagógus Magyarországon.
A hiányszakmára az jellemző, hogy van rá kereslet, nagyon jól megfizetik,és a legjobbakat veszik fel rá.
Nahát kereslet az lenne pedagógusra,de lassan a konyház gizinéni fogja tartani a rajzot/fizikát,annyira mindegy hogy ki van ott csak a darab és óraszám meglegyen.A pénzről meg ne is beszéljünk(nappalos gyári műszakba betanított munkásként többet kapsz,és a nap többi részében a családoddal lehetsz, nem kell tanulmányi tervet írnod,órára készülnöd,dolgozatot javítanod,a krétába beírni a dolgokat,20-30 szülővel konzultálnod).Nyilván nem kell mindenkinek gyári munkásnak lenni, de egy pedagógus áldozatos munkája jóval több fizetést ér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!