Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos a fiam, és nem...

9 hónapos a fiam, és nem mászik. De nem is akar?

Figyelt kérdés

6 hónapos kora körül kezdett kúszni. 8 hónaposan felállt, és megtanult ülni is.

Most már a bútorok mellett pár lépést közlekedik is. De mászni egyszerűen nem akar.

Nem is áll négykézlábra. Néhány alkalom volt, amikor négykézlábra állt, és tett is kb.2-3 mászó mozdulatot is. De ez talán 3 alkalom lehetett.

Sokat játszik/játszunk vele a földön. Lefekszünk, rajtunk átmászik simán.

Probléma lehet, hogy egyáltalán nem akar mászni?

Mentünk volna a héten 9 hónapos státuszra, de beteg, így tolódik, nem tudom megkérdezni.

2023. febr. 19. 06:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mi emiatt járunk Dévény tornára és konduktorhoz is hónapok óta.

12 hónapos a fiam, mindig szabálytalanul kúszott, mászni meg egyáltalán nem akart. Viszont ő sokat állt négykézlábra, hintázott is, de nem akart elindulni. Pár hónap után elértük, de leginkább az itthoni gyakorlatokkal, hogy másszon pár másodpercig. Mi úgy mászattuk, hogy a felsője alá tettünk 2-3 textilpelust, az megemelte őt annyira, hogy elkezdett mászni, mivel nem tudta letenni a hasát. Ezután mászott önállóan is, textilpelus nélkül. A másik, hogy egy hosszabb vékony takarót a mellkasa alá fogsz, azzal felemeled kétoldalról hátulról, és elkezd mászni. Nekünk ezeket javasolták. Nálunk feszes a teljes bal oldala a fiamnak, erre fogták, hogy ezért nem mászik. A Dévényes különböző pontokat nyomkod rajta, a konduktor meg átmozgatja mindenét. Szerintem mutasd meg őt valamelyiknek. Nekünk is azt mondták, hogy sok mindenben hátránya lehet. Nem csak tanulásban, hanem pl. biciklizésben, autóvezetésben, minden olyan dologban, amihez mindkét oldalát, végtagjait kellene használnia felváltva, egymás után, ami a mászással rögzülne be nekik.

2023. febr. 19. 10:07
 12/15 A kérdező kommentje:

Eleinte a kúszás szabálytalan volt. Féloldalas volt nagyon. De már szépen megtanulta, most már ügyesen kúszik. Ha nem siet, akkor a szabályos kommandós kúszás van, ha siet, akkor a régi szabálytalan.

Voltunk vele Dévényesnél még az elején, mert hason nem emelte a fejét. Nem talált nála semmit a Dévényes. Azt mondta, minden rendben. Utána felhívtam, amikor elkezdett kúszni, azt mondta, nem baj, ha nem szabályos. Azóta nem beszéltünk. Jövő szerdán megyünk védőnőhöz, majd megkérdezem, menjünk-e, vagy várjunk vele?

2023. febr. 19. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:
29%

"én úgy tudom legalább vagy mászás vagy kuszás kell, hogy legyen."

Ja. Kell. Na és ha nincs? Akkor mi van? Semmi.

2023. febr. 19. 10:25
 14/15 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. A fiamnak is kommandós kúszása van, de ő mindig csak így kúszik, ha lassú, ha gyors. Nekünk a védőnő ajánlotta a Dévényest, amikor így kezdett el kúszni. Én azért elvinném már a helyedben, mert 7-10 hónapos korban kezd el mászni a többség. Neurológiára nem küldtek titeket? Oda is járunk, mondjuk szerintem feleslegesen, mindig azt mondják, hogy minden rendben van.
2023. febr. 19. 11:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Neurológusnál voltunk, azt mondta, az ég világon semmi baja a gyereknek. És hogy sajnos a mai világban a szülőkbe beleteszik az ideget, ha valamit nem nagykönyv szerint csinál a gyerek. Mesélte, hogy az ő unokája 8 hónaposan kezdett átfordulni. És semmi baja nem volt, azóta sincs. Szóval ő azt mondta, nem kell aggódni.
2023. febr. 19. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!