9 hónapos a fiam, és nem mászik. De nem is akar?
6 hónapos kora körül kezdett kúszni. 8 hónaposan felállt, és megtanult ülni is.
Most már a bútorok mellett pár lépést közlekedik is. De mászni egyszerűen nem akar.
Nem is áll négykézlábra. Néhány alkalom volt, amikor négykézlábra állt, és tett is kb.2-3 mászó mozdulatot is. De ez talán 3 alkalom lehetett.
Sokat játszik/játszunk vele a földön. Lefekszünk, rajtunk átmászik simán.
Probléma lehet, hogy egyáltalán nem akar mászni?
Mentünk volna a héten 9 hónapos státuszra, de beteg, így tolódik, nem tudom megkérdezni.
Van ilyen elmélet, hogy aki nem mászik, az később hajlamosabb a tanulási zavarra, de nem tudom, mennyire igaz.
Kérdésedre válaszolva: valószínűleg már nem fog mászni magától. Nem tudom, van-e értelme ezért gyógytornászt keresni, de lehet, hogy otthon is lehet próbálkozni, valahogy rávezetni. A védőnő nyilatkozzon.
10 hónapos koráig ráér a mászással.
Nem kell abból következtetni semmire, hogy jaj előbb állt fel és lépegetett, mert nincs jelentősége. Sok gyerek így csinálja és ez nem számít sorrendcserének.
A lényeg hogy meglegyen az alternáló mozgás.
(Gyt)
Az én fiam is az általad leírtak szerint fejlődött, de csak 10-11 hónapos kora között kezdett rendesen mászni, az első önálló (kapaszkodás nélküli) lépéseit pedig az első születésnapján tette meg.
Most harmadik osztályos, kitűnő tanuló, jó eszű gyermek.
Én teljesen kihagytam a mászást.
Se mozgás, se tanulási zavarpm nincs.
Nem azt mondom hogy így jó, csak hogy nem mindig a világ vége.
1 én úgy tudom legalább vagy mászás vagy kuszás kell, hogy legyen.
2 nekünk azt mar kuszásnak vették, hogy néha tolatva arrébb ment de a katonai kuszást sose csinálta.
Én szerintem az, hogy alapvetően leírtad a te gyereked is tud mászni mert rajtatok átmegy illetve egy két “lépést” tesz igy nálatok is az lesz, hogy elfogadják.
3 van olyan gyerek aki járás után kezd mászni.
Biztosabbat majd mond a védőnő de nyugodtan elviheted szakemberhez is megmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!