Oxigénhiányos babak szulei meselnétek milyen tünetei voltak születéskor és 1 éves kor körül, illetve alatta?
Nálunk is vakum kellett és könyökles. Bár senki nem mondta hogy oxigénhiányos, felsirt, papíron sem volt, de amikor rákérdeztem egyik orvosnál nagynehezen mondta hogy okozhat ez oxigenhianyt és a méhlepény is infarktusos volt elvileg. Azt senki nem mondta hogy milyen fokú stb.
És értelemben van valami lemaradás nálatok?
14 hónapos. 9/10 volt apgar, mozgásban volt/van lemaradva és beszédben.
Oxigén vagy ilyesmi nem kellett. Legalábbis nem mondtak
"Hipotòn, az alkati dolog.[...] de rengeteg ember hipotòn izomzatú."
Egy francokat. Nem csak alkati létezik.
Sok esetben szerzett és lehet betegség kísérő tünete is (Down, Prader-Willi, SMA, Tay-Sachs, Rett)
Nem mindegy a mértéke sem.
Egy oxigénhiány durván rá tud erősíteni még az alkati hipotóniára is.
Egy enyhe alkati hipotóniával valóban "nincs mit kezdeni" azon túl, hogy jobban meg kell választani, hogy milyen sportot űzzön, de általában nem befolyásolja jelentősen az életminőséget.
De egy oxigénhiánnyal súlyosbított hipotónia már nem feltétlenül ilyen könnyű.
A mi példánk jó rá. Hipotón vagyok én, és a két gyerekem is.
Nekem semmilyen problémát nem jelentett, annyi, hogy sose voltam jó tesis.
De a nagyobbik gyerekünkkel megjártuk a poklot is.
Mekóniumos víz, beakadt baba, leeső szívhang, rossz reakció oxira, vákum, könyöklés...
Mozgása rendben,enyhe hipotónia. Gyógytornász 2 havonta kontrollon nézte, házit kaptunk. Max picit később csinálta a dolgokat, de még normál kategóriában.
Beszéd rendben.
Nálunk a figyelmi kapacitás és minőség a ludas :/
Nyűgös pici volt, az is maradt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!