Olyan lehet hogy 1-1,5 év között megjelennek autista tünetek? Akinek nem a “tipikus” tünetek voltak mik voltak jelen?
“ 3 évesen még gagyogott (bababa ..ilyeneket).
Ma már 7 éves, szuperokos (IQ 120 felett) Asperger szindrómás kislány.
De 2 éves korában onnan indultunk,hogy azt mondták, értelmi fogyatékos. Annyira el volt maradva!! “
Ekkora baromságot !
Aki 3 évesen még gagyog, annyira lemarad, hogy fogyatékosnak hiszik, az nem aspi. Ha tetszik, ha nem. Nekik nem késik a beszédfejlődésük. Ez diagnosztikai kritérium. Legalábbis volt. Mostmár amúgy nincs olyan, hogy Asperger-szindrómás. Szóval Autista a gyereked megnevezése mindenképpen. Sehol nincs kikötve és nem is volt, hogy mennyi lehet egy autista IQ-ja. Felesleges aspiként hivatkozni rá.
11! Ez a szakértői papírján a diagnózis. Direkt azért kapta ezt,mert annyira magas IQ-t mértek neki.
Nem vették figyelembe a kisgyerekkori problémáit. Az akkori eredményei alapján kapta ezt a kódot.
Én rábólintottam.
Folytatom.
Szóval az,hogy ennyire el volt maradva 3 évesen,azt a 6 éves kori vizsgálatkor nem vették figyelembe.
Így érted?
Annyira ügyes volt, (5 éves kora óta ír olvas a kislányom), hogy azt mondták,nem kap sima autizmus diagnózist.
Megkérdezték,beleegyezek-e, hogy Asperger szindrómát írjanak a papírra.
Mondtam,persze.
Igazság szerint teljesen mindegy,hogy magasan funkcionaló autista a diagnózis, vagy Asperger szindróma. Ő annyira a spektrum szélén van, hogy teljesen mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!