Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan lehet hogy 1-1,5 év...

Olyan lehet hogy 1-1,5 év között megjelennek autista tünetek? Akinek nem a “tipikus” tünetek voltak mik voltak jelen?

Figyelt kérdés
2023. febr. 16. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

“ 3 évesen még gagyogott (bababa ..ilyeneket).

Ma már 7 éves, szuperokos (IQ 120 felett) Asperger szindrómás kislány.

De 2 éves korában onnan indultunk,hogy azt mondták, értelmi fogyatékos. Annyira el volt maradva!! “

Ekkora baromságot !

Aki 3 évesen még gagyog, annyira lemarad, hogy fogyatékosnak hiszik, az nem aspi. Ha tetszik, ha nem. Nekik nem késik a beszédfejlődésük. Ez diagnosztikai kritérium. Legalábbis volt. Mostmár amúgy nincs olyan, hogy Asperger-szindrómás. Szóval Autista a gyereked megnevezése mindenképpen. Sehol nincs kikötve és nem is volt, hogy mennyi lehet egy autista IQ-ja. Felesleges aspiként hivatkozni rá.

2023. márc. 7. 21:28
 12/20 anonim ***** válasza:

11! Ez a szakértői papírján a diagnózis. Direkt azért kapta ezt,mert annyira magas IQ-t mértek neki.

Nem vették figyelembe a kisgyerekkori problémáit. Az akkori eredményei alapján kapta ezt a kódot.

Én rábólintottam.

2023. márc. 7. 21:56
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Folytatom.

Szóval az,hogy ennyire el volt maradva 3 évesen,azt a 6 éves kori vizsgálatkor nem vették figyelembe.

Így érted?

Annyira ügyes volt, (5 éves kora óta ír olvas a kislányom), hogy azt mondták,nem kap sima autizmus diagnózist.

Megkérdezték,beleegyezek-e, hogy Asperger szindrómát írjanak a papírra.

Mondtam,persze.

Igazság szerint teljesen mindegy,hogy magasan funkcionaló autista a diagnózis, vagy Asperger szindróma. Ő annyira a spektrum szélén van, hogy teljesen mindegy

2023. márc. 7. 22:00
 14/20 A kérdező kommentje:
És a nem mutogatás tényleg jellemző?
2023. márc. 12. 08:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Az én lányom nem nagyon mutogatott. Néha igen,de nem volt jellemző.
2023. márc. 12. 08:44
 16/20 A kérdező kommentje:
És az autisztikus repkedes az milyen? Vagy többfajta van? Mert láttam olyat is ahol a kezet csukja-nyitja, es olyat hogy tekergeti kezeit, lábait, ilyet e hogy csak csapkodja felhúzva. Vagy igazából összes lehet az?
2023. márc. 19. 13:45
 17/20 A kérdező kommentje:
És a mutogatás elmaradása is egy tünet lehet pl? Hogy mondjuk elkezd mutogatni de abbamarad
2023. márc. 28. 13:03
 18/20 A kérdező kommentje:
Az, hogy minden kell neki ami a kezemben van miért autista tünet?
2023. ápr. 18. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért lenne az?
2023. ápr. 18. 19:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Facebookon csoportban írta egy anyuka hogy a gyerekének mindig az kell ami nála van és én sem értettem. Gondoltam hátha valaki tudja
2023. ápr. 23. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!