Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan lehet hogy 1-1,5 év...

Olyan lehet hogy 1-1,5 év között megjelennek autista tünetek? Akinek nem a “tipikus” tünetek voltak mik voltak jelen?

Figyelt kérdés
2023. febr. 16. 09:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%
Napi autizmus-rettegés indul!
2023. febr. 16. 09:41
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Ofkorsz, majd 99 %-nál el is tünnek, mivel az idegrendszeri éretlenség tünetei nagy átfedésben vannak az autizmus spektrumzavarban jelentkezhető tünetekkel.
2023. febr. 16. 10:05
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban általánosak az autisztikus tünetek. Szóval az autizmus ebben a korban nem diagnosztizálható.
2023. febr. 16. 11:37
 4/20 anonim ***** válasza:
47%

A Rett szindrómától miért nem retteg senki? Pedig ott a mozgás is leépül.

Amúgy a lányom autista. 1.5 évesen már jött a 2-3 órás hiszti vigasztalhatatlanul,valamint az önbántalmazás vérig.

Eléggé összetéveszthetetlen volt.

20 hónaposan már vittem Szakértői Bizottság elé.

2023. febr. 16. 11:40
 5/20 A kérdező kommentje:
#4 milyen tünetei voltak?
2023. febr. 16. 14:13
 6/20 anonim ***** válasza:
48%

Kb ez volt 2 éves koráig. Utána jött a naaaaagyon rugalmatlan viselkedés és a rutinhoz való ragaszkodás. Fehér és zöld ételek elutasítása. Sorolhatnám..

Inkontinencia,vagyis bepisilés bekakilás után se jelezte 3 éves kora után sem (a doki fogalmazta meg így).

3 évesen még gagyogott (bababa ..ilyeneket).

Ma már 7 éves, szuperokos (IQ 120 felett) Asperger szindrómás kislány.

De 2 éves korában onnan indultunk,hogy azt mondták, értelmi fogyatékos. Annyira el volt maradva!!

Az a szerencséje,hogy idejében kapcsoltam,és vittem fejlődésneurológushoz és Szakértői Bizottsághoz is.

Így rengeteg fejlesztést kapott,és kapja most is folyamatosan.

2023. febr. 16. 15:44
 7/20 anonim ***** válasza:
20%
Anyukának kéne inkább dilidokihoz menni tekintve hogy ez vagy a 100. ‘Autista lehet-e a gyerek?’ kérdés...
2023. febr. 17. 09:42
 8/20 A kérdező kommentje:

Ezeket az undorító hozzászólásokat nem értem egyébként. Feltettem egy kérdést azon az oldalon ami elvileg erre való 😅 akinek nem tetszik menjen tovább rajta, ha ötszázadik kérdés, ne olvassa el. De ha jot tesz a lelkének nyugodtan írjon persze. 🤷🏽‍♀️

#6 miben maradt el értelemben?

2023. febr. 17. 13:53
 9/20 anonim ***** válasza:
90%

6os vagyok. Ezt nehéz elmagyarázni,főleg utólag. Szó szerint nem volt elmaradva értelmileg,csak mivel nem beszélt,ezért az ő kívánságai,akarata nem találkozott a mi kívánságainkkal.

Valamint a gyógypedagóguséval sem.

De miután másik helyre vittem, ott is kipróbálták több csoportban,ahogy kezdett az értelme nyílni,úgy került egyre fejlettebb gyerekekhez.

És így szépen lassan haladtunk. Fokozatosan.

2023. febr. 17. 15:29
 10/20 anonim ***** válasza:
31%

Hagyd már békén szerencsétlen babát ! Nem tudom megérteni, hogy a sok idióta anyuka miért pont az autizmustól retteg ennyire, amikor nem ez a legdurvább eltérés. Rengeteg autistát ismerek. Nem egy többdiplomás. Sőt, van kettő egyetemi professzor is. Igaz, hogy nem mind önellátó, értelmileg ép, de a neurotipikusok sem mind azok. Őszintén megmondom, sokkal kevesebb ostoba, primitív autistával találkoztam, mint neurotipikussal. Arányaiban nézve természetesen. Elég csak a gyermeknevelés kategóriában szétnézni, hogy milyen emberek vállalnak gyereket. És még az autistáktól fosnak annyian. Ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben.

A másik dolog pedig anyukám, hogy te ne akarjál már laikusként diagnosztizálni, főleg nem egy ekkora gyereket. Direkt utána olvastál a dolognak és ráfeszülsz, hülyeségek miatt rettegsz. Keress fel egy szakembert. Nem a gyereknek, hanem az ő érdekében. Vagy inkább foglalkozz a háztartással többet, ha ennyire unatkozol.

Az autizmus tüneteit leíró netes oldalak egyébként durván általánosítóak, elavultak. Sok tankönyv is sajnos. Kisfiúk megfigyelésére lett leginkább alapozva. Lányokat, felnőtteket ezért ismernek fel nehezebben.

2023. márc. 7. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!