Miért van az, hogy a védőnöi szolgálat? .
Kellene.De szerintem nics rá kapacitásuk.
Sőt,konkrétan tudom,hogy a mi körzetünkben ígyis rengeteget dolgoznak.
Családlátogatások,asszisztencia a gyermekorvosnak,terhesgondozás,stb...
Ezt nem tudom, de nekem a jogosítvány megszerzésénél azt tanították szigorúan TILOS a szívmasszázs, mert verhet a szíve úgy, hogy laikus nem érzi és ha beleütsz a sinus ritmusba tutira megölöd. Mondjuk ennek ellenére egyre többször olvasom ezt itt a neten, de ott azt mondták ez az idióta amerikai filmekben fordul elő, egyébként csak orvos végezhet ilyet. De szerintem az újraélesztés nem is annyira lényeges.
Inkább mi a teendő ha lenyel valamit (mikor kell, tilos hánytatni, tejet itatni) mi a teendő égés, sérülés, törés stb esetén. Mert ezek gyakoribbak. De egyébként Vöröskeresztes tanfolyamra bárki beiratkozhat és ott választ adnak a kérdésedre. Ha meg voltál eü tanfolyamon jogosítvány kapcsán, akkor meg nincs szükség többre.
Kedves Utolsó!
Mentőorvos vagyok, már nem tilos a szívmasszázs. Kiderült, azzal, ha valaki még él, s úgy kap szívmaszázst, a legritkább esetben lehet tényleg leállítani a szívét, s sok embert azért nem mentenek meg a laikusok, mert félnek hozzányúlni. De egyetértek, a félrenyelés gyakoribb.
Ha tudok segíteni bármiben, kérdezzetek nyugodtan.. (én is szoktam babás ügyben, az nem egyetemi anyag.. :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!