14 honapos es meg nem jar, egyensulyoz, latszik rajta hogy mar nagyon menne, allandoan engedne el a kezunket de azert fel elindulni, mit tegyek? Van meg valaki itt akinek ebbe a korban a babaja meg nem jart-jar?
Ezt a fele sem igaz állítást cáfolnám. Unokanővérem kisfia 10 hónapos korában indult el, unokahúgom kislánya 9 hónapos, és már gyönyörűen lépeget egyedül.
Egyébként én is azt mondom, hogy ne fogd a kezét. Hagyd, hogy ő bontakozzon ki. Kisfiam 1 éves, egy hete indult el igazán, napról-napra ügyesebb. Ma már csak akkor mászott, ha sietett valahová, egyébként megy mint a golyó keresztül-kasul a lakáson - persze még imbolyogva.
Amikor mi fogtuk a kezét, behomorított, és lábujjhegyen járkált. Úgyhogy én abbahagytam a vezetgetést, és inkább hagytam, hogy ő próbálkozzon. Vettünk neki egy kis bébitaxi-járássegítőt, azt is tologatta, meg a babakocsiját. :) Hátul belecsimpaszkodott, és le-föl masírozott vele a nappaliban. Aztán egyik nap csak úgy elengedte, és elindult egyedül.
Szóval türelem, Nálatok sem fog elmaradni az elindulás.
Mi is a másik feléhez tartozunk, mert a kisfiam 10 hónaposan és 1 naposan tette meg első önálló lépését.Azóta eltelt 4 hónap és már most látszik, hogy szörnyen o lábai vannak. Szóval nem biztos, hogy jó az ilyen korai járás.
A barátnőm kislánya is 14 hónapos volt amikor elindult, és semmi hátránya nem származott belőle. Majd megérik rá, és aztán szaladhatsz utána:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!