Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 honapos es meg nem jar,...

14 honapos es meg nem jar, egyensulyoz, latszik rajta hogy mar nagyon menne, allandoan engedne el a kezunket de azert fel elindulni, mit tegyek? Van meg valaki itt akinek ebbe a korban a babaja meg nem jart-jar?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 22:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, van. Kislányom 16 hónaposan "engedte el" a kezem. És ez teljesen normális. Akkor indult el, mikor már teljesen biztos volt a dologban. Ezért nála ki is maradt teljesen a botladozós, bizonytalan, imbolygós járás. Mikor elindult, teljesen stabilan tette, mintha mindig is járt volna. Ne ijedj meg a sok csodagyerektől, akik már 10 hónaposan futnak. Fele sem igaz....
2010. okt. 4. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:
z enyém már korán megindult,de minden gyerek más. Ne fogd a kezét,menjen egyedül. Először a bútorok mellett mennek,azután egyedül. Ha fogod a kezét,soha nem tanul meg egyensúlyozni és esni sem. Ha elesik,akkor se vedd fel,felkel majd magától is. Türelem,rövidesen szaladni is fog.
2010. okt. 4. 22:35
 3/9 anonim ***** válasza:
20 éves vagyok, másfél évesen kezdtem járni. anya orvosként kétségbe esett, hogy biztos bajom van... semmi bajom sincs, tökéletesen eljutok bárhová, de élsportoló nem lettem:Dne aggódj. majd elengedi a kezed:)
2010. okt. 4. 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezt a fele sem igaz állítást cáfolnám. Unokanővérem kisfia 10 hónapos korában indult el, unokahúgom kislánya 9 hónapos, és már gyönyörűen lépeget egyedül.

Egyébként én is azt mondom, hogy ne fogd a kezét. Hagyd, hogy ő bontakozzon ki. Kisfiam 1 éves, egy hete indult el igazán, napról-napra ügyesebb. Ma már csak akkor mászott, ha sietett valahová, egyébként megy mint a golyó keresztül-kasul a lakáson - persze még imbolyogva.

Amikor mi fogtuk a kezét, behomorított, és lábujjhegyen járkált. Úgyhogy én abbahagytam a vezetgetést, és inkább hagytam, hogy ő próbálkozzon. Vettünk neki egy kis bébitaxi-járássegítőt, azt is tologatta, meg a babakocsiját. :) Hátul belecsimpaszkodott, és le-föl masírozott vele a nappaliban. Aztán egyik nap csak úgy elengedte, és elindult egyedül.

Szóval türelem, Nálatok sem fog elmaradni az elindulás.

2010. okt. 4. 22:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia, én fogtam a kezét, addig amíg csak akarta vagy volt hogy a kapucniját fogtam és a kezével tudott kalimpálni 15 hónaposan kezdett el járni egyedül!
2010. okt. 5. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
22:43, azért írtam, hogy a fele sem igaz, mert a fele sem igaz. De, Ti akkor a másik feléhez tartoztok. :-)
2010. okt. 5. 09:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi is a másik feléhez tartozunk, mert a kisfiam 10 hónaposan és 1 naposan tette meg első önálló lépését.Azóta eltelt 4 hónap és már most látszik, hogy szörnyen o lábai vannak. Szóval nem biztos, hogy jó az ilyen korai járás.

A barátnőm kislánya is 14 hónapos volt amikor elindult, és semmi hátránya nem származott belőle. Majd megérik rá, és aztán szaladhatsz utána:)

2010. okt. 5. 09:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Kislányom 13hónaposan indult el. Előtte két héttel vettünk neki járássegítőt(3000ft-ért). Azzal indult el se perc alatt. Sokan azt mondták ne vegyem meg, de nekem nagyon megérte. Azóta is használja az elején lévő játékokat.
2010. okt. 7. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Lányom 17 hónaposan és 1 hetesen kezdett járni, most 18 hónapos + 5 napos, tehát lassan 1 hónapja. Járunk korai fejlesztőbe, ott folyton mondták, hogy ne vezetgessük, mert megszokja a kapaszkodást. Na mindegy, a lényeg, hogy elindult, és ahogy az egyik előttem szóló írta, nem csetlik-botlik, hanem gyönyörűen stabilan jár.
2010. okt. 7. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!