Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babád legalább 2-3x kel...

Ha a babád legalább 2-3x kel egy éjszaka folyamatosan, hogyan esik, amikor már sokadjára hallod, hogy más gyereke végigaludja az éjszakákat?

Figyelt kérdés

Igyekszem türelmesnek lenni, tudom, hogy nem az ő hibája, hogy nem tudunk végigaludni egy éjszakát. Elfogadtam. Igen, hálás vagyok, hogy Ő van nekem, szép és egészséges. De kicsit most mélyponton vagyok. Nappal ringatnom kell, sétálnom vele, így én nem tudok pihenni. Most ezek a nappali alvások is nehezek, fogzás, alvási regresszió, tudja a fene, frusztráltabb egy ideje. Próbáltam nem összehasonlítgatni a helyzetem máséval, de amikor már tegnap is hallom, hogy ikres anyuka, és mindkettő alszik 7-8 órákat már egy hónapja, pedig kisebbek is, elszakadt a cérna, hogy 2 gyerek mellett többet alszik valaki, mint én 1 mellett. Az a legnagyobb bajom, hogy így türelmetlenebb vagyok, feszültebb. Nem akarom, hogy rányomja ez a bélyegét erre a vissza nem térő időszakra a babámmal.

Ti hogyan lendültök át ezeken az időszakokon, van esetleg valami praktikátok?

2023. febr. 7. 08:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első 3 hónapban este 8-tól reggel 8-ig aludt felkelés nélkül.

Most 9 hós, már csak 2-3 alkalommal ébred, de volt ez sokkal több is. A6 segített túlélni, amikor elkezdtem vele együtt aludni (addig bölcső, kiságy) és sikerült nekem is 3-4 órákat megaludni egyhuzamban. Onnan kezdve mindenhez volt erőm és türelmem.😉

2023. febr. 7. 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 5-8 alkalommal kel minden éjszaka több, mint 1 éve . Már beletörődtem, sok mindent kipróbáltam, majd jobb lesz. Az apukája is ilyen 2 éves koráig. Akiknek atalussza az éjszakát, az szerencsés, ennyi a gondolatom.
2023. febr. 7. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
51%

8as "Másrészről szerintem ezek tipikusan az “amit nyer a réven, veszíti a vámon” esetei. Végig alussza igen, de cserébe semmit nem hajlandó megenni, nem lehet vele sehová menni, mert fél mindentől, vagy éppen ellenkezőleg, állandóan menni kell vele mindenhová, felmászik mindenre és este mindenki kb elájul a fáradságtól."

Szerinted minden gyereknél, aki átalussza az éjszakát, ilyenek a napok? 😳 Szerintem eléggé áltatod magad...

2023. febr. 7. 12:04
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Épp eléggé lekötött hogy túléljem a napokat, feleslegesen nem idegesítettem magam azon h más gyereke mit csinál.
2023. febr. 7. 12:22
 15/17 anonim ***** válasza:
47%
Ismerős az érzés. Ugyanez volt a fiamnál és nem tudtam mit csinálok rosszul. Egyre fáradtabb voltam. Hamarosan szülök megint. Védőnő szerint az első gyereknél mindenen aggódik a szülő és megérzi a baba. Pár hét és kiderül így van-e, mert tény, hogy most lazábban állok hozzá. A fiam ovis korára aludta csak át az éjszakát, de azt is csak velünk. Szinte mindig átvittem a saját ágyába, amikor elaludt, de ő éjszaka visszajött. Ne foglalkozz mit mondanak mások, sokszor az nem a valóság. Sokan szeretnek nagyot mondani, hogy ők szuperanyának tűnjenek. Sok türelmet kívánok neked, egyszer ez is jobb lesz.
2023. febr. 7. 15:02
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nyomtam a zöldet. :)
2023. febr. 7. 16:45
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a cipoben jarunk mi is. Este 10 es reggel 5 kozott minimum 4x kel, ez megy 10 honapja. Sajnos segiteni nem tudok, de hatha vigasztal, hogy nem vagy ebben egyedul. Van, amikor jobban viselem, maskor meg egesz nap szetesett vagyok, es a napi kotelezo korok utan (baba ellatasa) csak vegetalni tudok a kanapen es alig varom a holnapot, remenykedve, hogy jobb lesz. Nekem ferjem szokott ejjel segiteni, 1-2x o kel fel, vele szemben nem olyan ellenkezo a gyerek, hamarabb vissza is alszik...

Tesomeknal es baratnomnel is ugyan ez megy. Szoval nem vagy ebben a helyzetben egyedul, kitartas!

2023. febr. 8. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!