Kiütés? Allergia vagy 3 napos láz? Mi a véleményetek a kép alapján?
Fiam 8 hónapos, 4 napig lázas volt (38-39 között), ma már nem lázasodott viszont kijöttek a hasán és a hátán kiütések. Ma reggel baba palacsintát kapott, tojással. Lehet esetleg attól? Ha igen, mi a teendő ilyenkor? Régebb is kapott még tojást, illetve olyant amiben tojás volt.
Orvosnál voltunk, antibiotikumot írt fel, most nem tudom adjam neki tovább vagy ne 🤦🏼♀️
Ja,a mi orvosunk azt mondta,erre nem jo az antibiotikum..2-3 nap alatt mult el nekunk.
Es a fenistilt is csak azert kaptuk,hogy hamarabb elmuljon.
A kedves háziorvos mire írta fel az antibiotikumot?
a 3 napos lázat egy mezei vírus okozza.
Vírusra pedig nem adunk antibiotikumot, csak is ha van felülfertőződés.. máskülönben csak azt éred el a felesleges antibiotikumozással, hogy :
-Hasztalan lesz mikor kell.
-A bélbolyhokat hazavágod
-Az immunrendszere gyengül.
En a gyerekeimet nem is viszem orvoshoz csak akkor ha a laz mellett pl kohognek vagy valami mas tunet is van...ha csak laz van,akkor megvarom a 3 napot.ha a 3.napon is lazas meg,akkor a 4.napon viszem.
Nem ertem en sem miert kaptatok antibiotikumot a lazra.vagy volt mas tunete is?a kiutesek gondolom akkor meg nem voltak amikor orvosnal jartatok,tehat csak a lazra kapott antib-t...
1 vagyok.
Nem 5,nem vagyunk orvosok de egy honapja az en fiamnak is volt,o is akkor volt 8 honapos,a tunetek ugyanazok,a kiutesek is ugyanazok...tehat nem vagyok orvos,de nem is vagyok hulye.
Nem kell orvoshoz rohangalni folyamatosan.
Lazkiutes, virus utan nagyon gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!