Szerintetek milyen lesz a babám végső szemszíne? (most 5 hónapos) Én barna szemű vagyok az apja kék szemű.
A barna szemszínért felelős allél domináns. Így is van esély kékre, de a kicsidnek pl. már nincs, ez világosan látszik a képen.
Az is látszik, hogy még alakulóban van. Az egyik gyerekemnek három évesen alakult ki a végleges szemszíne.
Én kék szemű vagyok a férjem barna, most 8 hónapos a kicsi és ilyen a szeme :)
Szerintem a tiéteknek barna lesz.
Nekem a szüleim egyik barna, másik kék szemű, nekem meg részleges heterokrómiám van, barna-zöld, teljesen elkülöníthetően.
Nekem férjem kék szemű. Egyik fiam örökölte ugyanezt a szemszínt, ami nekem van. A másik maradt kék szemű.
Nálunk is ilyesmi a helyzet, a férjemnek kék a szeme, nekem zöldes-barna. A kisfiunk hasonlóról indult, mint amilyen nálatok van. Neki ilyen zöldes-barnás most 3 évesen. Mondjuk ez nálunk a családban mindent elnyom, pedig a legtöbben kékszeművel házasodtak, de annak még egyszer se sikerült előjönnie. :D
Anyukám barna szemű, apa kék. Nekem zöldes-barnás lett a végleges szemszínem. 2-3 évesen még sötétkék volt, fokozatosan alakult át. :)
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!