Névadásban segítség?
Málnai vezetéknévhez melyik név illene legjobban? Ha ezek közül csak 1-et lehetne mondanod?
(Kérlek ha lehet ne véleményezzétek külön őket, nem ez a kérdés most)
-Izabella
-Hedvig
-Petra
-Liza
-Szofia/Szófia
-Abigél
-Johanna
-Hanna
-Alíz
-Flóra
:)
Petra és Hanna között nem tudtam dönteni, de ezek passzolnak a legjobban.
A magánhangzóval kezdődőeknél már a vezetéknév vége miatt túl sok magánhangzó kerül egymás mellé és olyan idétlenül hangzik (ai-a, ai-i).
Kizártam az I-vel kezdődőeket, és a Lizát is mivel az első szótagban is zavaró az i.
A maradékból meg tetszés alapon választottam.
- Izabellával nagyon egybefolyik, mivel a vezetéknév is i-re végződik
- Hedvig: ezzel a vezetéknévvel tiszta Malina Hedvig. Ő volt, akit brutálisan megvertek Szlovákiában, mert magyarul beszélt. Nem adnám.
- Petra: nem rossz
- Liza: nem adnám, becenév
- Szofia/Szófia: nem adnám. A Zsófiát igen
- Abigél: nem tetszik ez a név, és a vezetéknévvel együtt túl sok a magánhangzó.
- Johanna: szép név, én is adnám. A vezetnévvel szerintem viszont olyan jól nem hangzik.
- Hanna: szerintem passzol a vezetéknévhez
- Alíz: itt is túl sok a magánhangzó
- Flóra: nem tudom, olyan gejl...
Johanna, Liza, és Hedvig passzolnak a legjobban szerintem hozzá. És szerintem egyformán passzolnak.
Johannát Jona-nak becézném
Lizát Lizusnak max, de nem nagyon becézgetném; eleve is kissé becézett hatást kelt nekem,de attól még jó, nem olyan kirívó
Hedvig-et Hédinek becézném, és adnék mellé még egy keresztnevet, hogy egyértelmű legyen, ha valaki csak a nevet látja, akkoris, hogy női névről, nőről van szó.
De, egyébként, egy plusz elé/mögészúrt második keresztnévvel mindegyik passzolhat tökéletesen a vezetéknévhez akár.
Egyet? Akkor HEDVIG!!!!
Ezeket a sok magánhangzó halmozódás miatt semmiképp: -Izabella-Abigél-Alíz
(MálnAI után mássalhangzó kell, különben nem fogják érteni elsőre, ha a nevét mondja...)
2. számú a -Flóra
Többi vagy nem tetszik, vagy annyira tucatnév hogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!