Milyen női keresztnevet javasolnátok,a Kornél nevű nagytestvér mellé?
Kamilla
Karina
Vagy totál függetlenül a bátyótól, ami tetszik.
Bármit, ami nektek tetszik.Sosem értettem ,hogy pl egy Bíborka miért illene jobban vagy rosszabbul mint az Éva.
Nem a meglévő gyereked NEVÉHEZ kell új nevet választanod, hanem a MOST SZÜLETŐ gyerekednek NORMÁLIS, egész életen át viselt nevet.
És különben mit fogsz neki mondani mikor megkérdezi, hogy miért lett Brünhilda.Jaj, kislányom ez illett a Kristóf nevéhez.
Ha minden áron passzoló nevet szeretnél, de nem túl közhelyeset, akkor valami “növényi” nevet adjál,
mivel a Kornél a latin cornus (som) szóból ered. Tehát Flóra, Kamilla,
Virág, Hanga, Pálma, Viola, Boglárka, Lili (liliomból ered), Imola, Jázmin, Róza, Laura (babér), Iringó.
De szerintem se ez legyen a fő szempont, inkább: menjen a vezetéknévhez, legyen vállalható gyerekként és felnőttként is. Meg persze tetsszen nektek :)
Klára (tudom mostanában nem divatos, de szerintem pont ettől különleges és nagyon bájos név, szép jelentéssel)
Kamilla
Kinga
Karolina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!