Miért rágja az öklét 2 hónapos babám?
Figyelt kérdés
2 hónapos babámat csak szoptatom igény szerint- ez már beállt átlag 3 óránkénti evésre-, de amikor kicsit nyűgösebb, rágja az öklét! Gyakrabban nem akarom etetni, a gyerekorvos szerint így is sokat hízott eddig. (hetente kb 250-300 g). Cumit nem akarok neki adni! Baj, ha rágja az öklét, el kell tőle venni, vagy hagyjam? Már a foga miatt lehet? Ti mit tanácsoltok?2008. dec. 27. 10:35
1/5 anonim 

válasza:

2/5 anonim 

válasza:

Szia, igen bizony ez már a fogzás :) általában 2 hós korban indul el a fogak mozgása az iny alatt. Persze ez nem azt jelenti hogy mindjárt kint vannak a fogai! Nekünk is 2 hósan kezdődött rágással, aztán most 5,5 hósan van kint alul a két foga! Kitartást és jó babázást :)
3/5 anonim 

válasza:

szia! az én babám 11 hetes és szintén rágja az öklét! Ő tápszeres és kaja után közvetlenül is csinálja :)
újabban az én kezemet is rágicsálja...
igazodnak be a fogcsírák, ami csiklandozhatja az ínyüket. ez még nem a fogzás, de zavarhatja őket.
az én babám szájában meg is jelent alul két kis dudi, jelezve, hogy valamikor később az alsó két metsző fog először kibújni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szép napot!
2008. dec. 27. 11:17
5/5 anonim 

válasza:

Szia!
Nem biztos,hogy a fogzás!
Az én babám is rágta a kezeit már másfél hónaposan. Az első foga viszont csak 7.5 hónaposan jött minden előjel nélkül.
Ez lehet egy "pótcselekvés" is nála.
Miért nem akarsz neki cumit adni?
Amúgy elvenni nem tudod az öklét, ha rágja:)
Adj neki valami kis rágcsálható játékot, szundikendőt, vagy nagyon könnyű rágókát,ami vékony szilikonból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!