14 hónapos baba nem próbálkozik egyedül enni és sokszor nem is akar enni? A többi lent.
A kisfiam most 14 hónapos és nem próbálkozik egyedül enni. Ha elérakom a kenyérfalatkákat, akkor csak nézi és egyedül nem kezdi el enni,mert mindig más érdekli, viszont ha szájába teszem, akkor megrágja. Tudna csipegetni, mert van hogy egy-kettőt a szájába tesz gond nélkül, de folyamatosan zizeg etetés közben. Az étkezés egyszerűen nem köti le a figyelmét. Az etetés az elejétől kezdve problémás, mert nagyon aktív kisfiú. Sokszor alig eszik valamit, mert állandóan menne, így örülök, ha tőlem elfogadja azt a kicsit is. Ha a kezébe adom az ételt (kifli, sajt falatka) nem eszi meg, hanem eldobja és megy játszani. A védőnő folyamatosan piszkál emiatt, hogy neki kellene már az ilyeneket egyedül ennie, de tanácsot nem ad, egyszer sem jött el megnézni, a súlya se úgy gyarapszik, ahogy kellene. Hosszú, vékony baba. A kanállal is inkább még csak csapkod,nem igazán emeli a szájához. A doktornő elküldött neurológiára, de ott mindent rendben találtak. Most megyünk hamarosan gasztroenterológiára is.
Aki volt hasonló helyzetben hogyan oldotta meg? Milyen tapasztalatai voltak? Első baba,így nem igazán tudom, hogy mit tegyek, vagy kit keressek meg, aki tudna segíteni.
Ugyan ez van nálunk is, ha én nem etetem, akkor nem enne semmit. Mióta elkezdett járni, azóta még nehezebb lett leültetni enni. Sokat vagyok vele kint a levegőn is, igyekszem lefárasztani, hogy nyugodtabb legyen az étkezéseknél, de mintha végtelen energiája lenne. Pedig jó lenne, ha egy kicsivel többet enne.
Igen, nagy többségében együtt eszünk, persze adódnak olyan helyzetek amikor nem, de igyekszünk neki példát mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!