1évesen ilyen pici?
Lányom 68cm és 7850gramm nagyon kicsinek tartom és legalább 2hónapja nem nőtt semmit.
48cm-el és 3050grammal született.
A lányom kisebb volt 1évesen
64 cm, 6500gramm
Most 2 éves, 80cm, 10kg
2300g és 44cm volt mikor született
Szerintem a születési méreteihez viszonyítva nincs nagy lemaradásban. Azért a gyerekek nem egyformán nőnek, sokat számít a genetika is. 1 éves státuszon voltatok már? Védőnő, gyerekorvos mondott valamit?
Az én lányom 1 évesen 78 cm és 9,5 kg volt, ezt még sokallta is a mi védőnőnk.
Lányom 3.3kg és 53cm-el született.
70cm és 7.9kg volt 1évesen.
Most masfél, 8.8kg és 73cm.
Amíg egészséges, jól fejlődik, ránézésre rendben van, addig én nem aggódnék, de persze egy kivizsgálásra bármikor elmehettek, hátha megnyugtat.
Viszont az teljesen normális, hogy olyan fél éves korától kezdve drasztikusan lassul a súlygyarapodás. A lányom fél éves koráig átlag havi 700 grammokat-1 kilót hízott, simán megduplázta a súlyát 5 hónapos korára is (pedig 3500 grammal született, szóval nem volt egy kifejezetten pici baba), majd fél éves korától kezdve ez szépen lelassult, ahogy elkezdett egyre többet mozogni. 1 évesen 9 kg volt és most 2,5 évesen 11 kg. És teljesen egészséges, normális a fejlődése. És ráadásul ő sem eszik sokat, bár legalább azt a keveset azt mindenből. Szóval emiatt én nem aggódnék, ha az összkép rendben van, akkor simán lehet, hogy ő egyszerűen csak ilyen ütemben növekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!