Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a napirendetek egy év...

Milyen a napirendetek egy év körüli babával?

Figyelt kérdés
Alvás, evés, miket csináltok stb.

2023. jan. 16. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
Aki egész nap cibálja a gyerekét, mert egyedül nem tud vele mit kezdeni, az szokott arra is gondolni, hogy vajon a gyereknek nem lenne-e szüksége kettesben töltött minőségi időre? (Ez alatt nem azt értem, hogy otthagyjuk a játékaival, amíg főzünk.) Egy évesen. Szerintem kevés egy éves van, akinek tényleg arra van igénye, hogy egész nap csak úgy legyen, amíg anya barátnőzik.
2023. jan. 17. 09:13
 12/19 anonim ***** válasza:
63%
11-es a szambop vetted ki a szot...mint pl az elso,h o nem fog otthon ulni,vagy delelotti program utan nem mindig jar haza...mikor eszik az a gyerek rendesen?en szemely szerint szeretek nyugodtan etetni,lefekudni az agyra es ugy szoptatni,hogy kozben szundikal a gyerek...amikor elmegyunk nagybevasarlast csinalni,masfel ora elteltevek sajnalom a gyereket,hogy a kocsiban alszik...
2023. jan. 17. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
2 éves lesz a fiam, DE csak most értünk meg arra a szintre, hogy igényeljük a programot. Nem, nem azért mert lusta dög lennék, hanem mert a fiam 2 évesen kezd el “kommunikálni” mással. Voltunk nyaralni másfél évesen, de max ha egy gyerek érdekelte(ami természetes ennyi idősen). Szóval igen, megvártam amíg mindkettőnknek élmèny lesz egy program, és nem csak nekem! Egy 1 éves gyereket nem kell szocializálni az ezredik programban, mert csak anyára és apára van szüksége. Elég szocializálódás neki a boltozás stb.
2023. jan. 17. 12:02
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
Azért amellett, amit a #13 írt, ne felejtsük el, hogy az anya igényeit is figyelembe kell venni. Az is indok lehet a programokra, ha az anya (vagy aki otthon van a babával) ezt igényli. Persze úgy megszervezve, hogy a baba szükségletei, jogos igényei ne sérüljenek. Egy kicsi gyerek szükségleteit nagyjából bárhol és akárhol ki lehet elégíteni, nem szükséges csak emiatt otthon maradni. Ha épp beteg, az más. De mondjuk ha csak fogzik és nyűgös, még jól is jön a figyelemelterelés.
2023. jan. 17. 22:27
 15/19 anonim ***** válasza:
60%
Tudom, hogy gyenge a fantáziám, de én nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen kicsi gyerek jogos igényei ne sérüljenek, úgy hogy egész nap nincs otthon. Ne adj isten minden áldott nap üveges kaját eszik még ehhez. És nem vagyok az úgynevezett ősanya kategória, de még a macinacis sem. Szakítok időt a saját igényeimre is, csak én úgy érzem, hogy az most valamilyen szinten másodlagos. Nyilván nem annyira, hogy ne legyek jól, de én akartam gyereket, vállalva, hogy most pár évig nem körülöttem forog a világ. Mellesleg mindenki azt csinál amit akar, csak kíváncsi vagyok, hogy vajon aki így él, az tényleg végig gondolta-e, hogy ez a gyereknek is jó, vagy odáig jutott, hogy boldog mama=boldog baba.
2023. jan. 17. 22:41
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

Ki, hol olvasta, hogy egesz nap nem vagyunk otthon ?

Irtam, 7 kor kel, 8ig az agyban vagyunk, jatszunk, pihenunk, olvasunk.

A jatszos csoport 10:30 mor kezdodik, tehat itt van 3,5 ora minosegi egyutt toltott ido !

Nem eszik minden nap uveges kajat, azt irtam, hogy HA nem vagyunk otthon. Egyebkent a bevizsgalt uveges etel meg mindig a legjobb a gyereknek.

Babakocsiban aludni 3 orat a levegon (en tologatom, erdos reszen pl. ahol lakunk ) az miert rosszabb mint az aszott levegoju 25 fokos panelban altatni ?

Delutan szinten ha otthon vagyunk jatszunk, de pl. mi esoben a jatszohazban is ertelmszeruen az egy eveseinkkel jatszunk.

Vannak akiknek mas az eletstilusuk, foleg egy masik orszagban, ahol ez teljesen normalis.

Beteg meg soha nem volt (mar ovodas ), de akkor egyertelmuen otthon maradtunk volna.

2023. jan. 17. 23:28
 17/19 anonim ***** válasza:
48%

Örömmel venném, ha #15 kifejtené, szerinte milyen igénye sérül a babának. Ami az evést illeti, mi sokat kirándulunk erdőben. A fiam ilyenkor nagyjából nem eszik, mert el van foglalva az avarral, a faágakkal, kéregdarabokkal stb. Aztán este bepótolja. Ezt én nem számolom úgy, hogy sérülne a szükséglete, mivel lenne lehetősége enni, csak nem akar. Olyasmit kapna, amit itthon is, fasírtgolyókat, zöldségcsíkokat, krumpliszeleteket, ha meg csak a hátiban hajlandó enni, akkor kiflit.

Az altatás lehetne inkább probléma, de ez szerintem gyerekfüggő, az én fiam egész jól alszik a hátiban és a babakocsiban is. Ha nem tudna így aludni, akkor tényleg nem lehetne vinni, vagy rossz lenne neki.

Amire tényleg figyelnem kell a szervezésnél, hogy szabad mozgásra legyen elég lehetősége, különben elunja magát a kocsiban, hurciban. Be kell iktatni játszóteret stb., és erre is rá kell számolni plusz időt.

De most csak találgatok, mire gondolhatott a költő...

2023. jan. 19. 12:31
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
17-es, egyszeruen csak nem tudjak elfogadni, hogy valakinek mas az eletstilusa, mint, hogy a 8. emeleten a panelben lerakja szigoruan az agyba a gyereket ebed utan, hogy ott aludjon. Szerintuk ez a normalis, es igy KELL lennie, kozben meg nagyon nem...
2023. jan. 19. 12:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Én azért meghallgatom mások érvelését, mert az is lehet, hogy én nem gondoltam valamire.
2023. jan. 19. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!