Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek nehéz eset volt az...

Akinek nehéz eset volt az első gyerek (nem alvás, nyügösség, hisztik, örökmozgó, órákon át tartó altatások, kevés segítség mellette stb.) mikor érezte úgy, hogy szeretne még egy babát (ha érezte egyáltalán? :D )

Figyelt kérdés
Egy éves múlt a gyermekem. Úgy terveztem mire kettő lesz jön a tesó, de most abban sem vagyok biztos, hogy valaha szeretnék még egyet. Nagyon szép, okos, értelmes, egészséges baba csak nem egyszerű eset az eleje óta rossz alvó, nyűgös, most már átváltott akaratos hisztisbe és a kevés alvás mellett lévő kevés energiám 100% igénybe veszi. Sok ismerősöm dolgozik gyerek mellett már otthonról én meg vagy vele foglalkozom vagy ha alszik egy órát főzök, takarítok, ügyeket intézek, és ennyi egy nap... olyan szarnak érzem magam emiatt másokhoz képest...mindig is két gyereket képzeltem el, úgy gondoltam 2 év lesz kb köztünk, de most már tudom,hogy ez kizárt jelenleg se egy terhességhez se még egy gyerekhez nem lenne energiám. El fog múlni vajon ez az érzés valamikor? Megosztanátok velem tapasztalatokat? Természetesen imádom gyerekem és vele lenni is imádok csak nem érzem azt hogy még egyre lenne mellette energiám. Abban reménykedem, hogy ha oviba megy könnyebb lesz picit de nem tudom.

2023. jan. 9. 10:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

8 hónapos a kislányom. Mi is úgy terveztük, hogy 2 gyerek lesz és két év korkülönbséggel, de most ugyanúgy vagyok vele, ahogy te és nagyon örülök, hogy még az eredeti tervhez is van bőven időnk. :D

Őszintén én nem gondoltam, hogy ennyit képes kivenni egy gyerek az emberből és nem tudom, hogy mégegyszer végig tudom-e ezt csinálni úgy, hogy szellemileg egészséges gyereket neveljek és én is az maradjak. Értsd, ne legyek egy türelmetlen s*ggfej a gyerekeimmel.

Születésétől szenvedtünk szoptatással, pocakfájással, aztán beállt az alvása, de borzasztó elaltatni. Alsó hangon 1,5 óra küzdelem és két emberes. Babakocsit utálja, kendőben ordít, autóban max 20 percet visel el. Én meg nehezen viselem, ha ordít, így kb. nem megyünk sehova. Ha megyünk, akkor már 2 nappal előre lelki beteg vagyok, mert végig kell csinálnom ezt a tortúrát. Bezárkóztam teljesen lelkileg, sz*rul érzem magam a bőrömben és sz*r anyának tartom magam. Imádtam jönni-menni, hát ez elmúlt.

Mellesleg, ha ébren van a kislányom és ott hagyom 10 percre, akkor vagy lebontja a fél házat, vagy azonnal sírni kezd. Rosszabb napokon semmit, de semmit nem tudok csinálni mellette. Óriási türelem, önismeret és kontroll kell mellé. Jobb napjain, amikor elmatat magában (10-ből 1 nap) és akár még el is alszik 20 perc alatt (én azt szoktam mondani, hogy megesik rajtam a szíve :D) akkor képes vagyok elsírni magam, hogy olyan kis tündérbögyörő, hát hogy bírhatom én ezt ennyire nehezen? És még majd csak most jön a java gondolom.

Kicsit én is úgy vagyok vele, hogy valószínű eltoljuk egy évvel a bulit, aztán lesz ami lesz. Hátha a másodiknál megfordul az arány és 10-ből egy nap lesz brutál, a maradék 9-ben meg tündérbögyörő! Utóbbi esetben tudnék mellőle dolgozni, szóval szerintem ne érezd magad sz*rul. Én mindig azt mondom, hogy aki tiptop egy ekkora gyerek mellett, a lakása is patika, dolgozik, utazik és nem tudom miket csinál még, annak vagy rengeteg segítsége van, vagy megnyerte a babájával a főnyereményt. (Olyat nem is feltételezek, hogy ordít mellette a gyerek, amíg ő mással foglalkozik, mert nyilván nem.)

2023. jan. 9. 13:30
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi csajok a sok kommentet, már meglep ha itt ennyi normális rendes hozzászólás jön :D

Hát igen én is pont így vagyok ahogy az utolsó csak én már 14 hónapja várok a csodára, utazásokkal dettó így mai napig plusz idegen helyen rendesen képtelen vagyok elaludni, addig ébren vagyok amíg haza nem jövünk na így már 3 nap is halálos, szédülés fáradtságtól stb. Nálunk inkább az súlyosbította hogy az én alvásom totálisan elromlott nem nem elromlott, megszűnt, orvosi kezelés alatt vagyok már miatt annyira durva sajna, beteg is voltam, szerintem a kimerültség totál tönkretette immunrendszerem, volt műtétem is az elmúlt évben, szóval sok minden kivett belőlem.Nálunk azért annyira nem gáz, mint amit itt néhányan írtak, nem is tudom hogy bírjátok... Nekem most már azért csak egyszer kel sőt sokszor egyszer sem, akkor durva ha ébren van, meg ezek az órán át tartó altatások is sokat kivesznek. Azok után hogy van akié három évesen sem alszik nem is akarok panaszkodni tényleg valószínű ha én rendben lennél akkor jobban bírnám a nappalt is :). Persze nálunk is vannak szebb napok amikor derűlátó vagyok. Nálunk a családban látok babákat akik totálisan másak mint az enyém, iszonyat nyugisak, volt amelyikkel együtt voltam napokat 4 hósan és nem hallattam sírni....gondoltuk férjemmel jaj hát ez királyság jöhet nálunk is a baba...hát nálunk az volt a csoda 4 hónaposan ha nem üvöltött XD. Talán az a baj hogy minden barátunk és ismerősünk babája -van ahol kettő is - végigalussza az éjjelt az eleje óta, nyugisak, cukik vagy ha nem akkor is az anyjuk kipihent mert a büdös életben nem kelt éjjel és elképzelni sem tudja milyen egy éjjel nyolcszor kelni több mint fél éven át meg egész éjjeleken át fennlenni. És akkor ők előadják hogy az ő babájuk azért ilyen szuper nyugodt mert ők szuperszülők és nyugodtak és hát igen ők valamit nagyon jól csinálnak...és ők egy éves mellett már annyira uncsiznak hogy belefér napi 4 óra munka XD...és akkor ne kapjak agyvérzést és ne érezzem azt hogy valamit nagyon rosszul csinálok... persze általában náluk bőőven van nagyszülői segítség ami nálunk nincs, meg férj munkaideje igen baráti...nálunk még fix szabad hétvége sincs. Esküszöm ha látom hogy más is így érez már ezerszer kevésbé érzem magam szarnak XD

2023. jan. 9. 14:11
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Hidd el, ez csak a külvilágnak szól. Hazamegy és ugyanolyan "sz*r anya", mint te vagy én. Mindenkinek vannak rossz napjai, csak aki nehezebb babát kapott, annak több.

Nem tettem semmit azért, hogy a kislányom átaludja az éjszakát, 80%-ban mégis átalussza. Ellenben megpróbáltam mindent megtenni, hogy ne legyen egy ördögűzés az altatás, mégis az. Éppen ezért, ha valaki a gyereke természetéből adódó dologra fogja rá, hogy szuperanyu, mert valamit nagyon jól csinál, azon csak mosolyogni szoktam.

Egyébként szeretek anyukákkal ŐSZINTÉN beszélgetni, mert akkor azért kibukik, hogy mindenkinek megvan a maga baja és igen, engem is megnyugtat ez. Nem azért, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is, hanem mert jól esik hallani, hogy ez az anyaság velejárója és semmi alapja annak, hogy sz*rul érzem magam. Néha emlékeztetni kell magam. Olyannal meg nem szeretek beszélgetni, aki csak a cukormázat mutogatja, mert biza alatta van a lényeg, csak a máz szép és jól takar. :)

2023. jan. 9. 14:57
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

Én küldtem az alvó tréning linket. Nekem szörnyű alvó volt a gyerekem. 6 hónapos korától másfél óránként kelt cucizni,nekem meg egy óra elaludni...

Aztán fél év után megelegeltem és ekkor csináltam végig a tréninget. Azóta ha nem fáj a foga akkor alszik 6-8 órát egyben ha felkel többnyire visszaalszik. Ha fáj a foga akkor egyszer felébred és 20 perc visszaaltatni. Most már nem vagyok egy 2 lábon járó zombi. A kisasszony már a hasamban is egy éjjeli bagoly volt.

2023. jan. 9. 15:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Hasonló szituban vagyok mint te, kettő gyereket képzeltem, megszületett, 13 hónapos és minden nappal erősebb bennem a tudat, hogy itt megállunk. :D

Egyszerűen agyilag úgy kivagyok kb 4 hónapos kora óta szinte folyamatosan, és a kialvatlanságtól ki is fordultam magamból, hogy ezt nem birnám még egyszer megcsinálni.

Beláttam hogy konkrétan egy második gyerek tönkretenne engem emberileg,nincs kettőre energiám még ha nyugis baba is lesz, inkább ennek legyek viszonylag normális anyja. :')

Bocsi hogy nem vigasztaló választ adtam, csak jelezni akartam, hogy vannak sorstársak :D

Mindenki azzal vigasztal higy a 2. év rohamtempósan könnyebb kezd lenni, hát ezt kívánom mindkettőnknek.

2023. jan. 9. 15:59
 16/17 anonim ***** válasza:

2 éves kora után kezdett nagyjából normálisan aludni a nagy, 2,5 éves volt, mikor úgy éreztem, most már szeretnék újra babát, apjuknak még kellett pár hónap, hogy eméssze a gondolatot, így lett 3,5 év korkülönbség.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én mindig is úgy gondoltam, hogy akkor legyen kistesó, ha a nagy már ovis, járjon neki is egy kis idő, amikor csak rá figyelek, amit ugye a nagy is megkapott 3 évig. Ne kelljen mindig osztozni a a figyelmen, csak mert másodiknak született. Illetve nekem a munka nem volt szempont, vállalkozó vagyok, a gyerekek mellett is kellett dolgoznom folyamatosan (egy ilyen nehezen alvó gyerek mellett ez elég horror volt amúgy valóban, életemben olyan fáradt nem voltam 😅).

2023. jan. 9. 16:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kettőt terveztünk. A fiam 4 éves. Baromi nehéz eset, olyan mint amiket már mások is írtak. Se babakocsi, se autó, se alvás, végeláthatatlan altatások. És lehetőleg el se lépjek mellőle mert rögtön üvöltött.

Nálam végül nem jött el a "jöhet a második" érzés. Néha vágyom rá, de aztán az észérvek mindig győznek. Ennyi a limitem, elfogadom a saját korlátaim.

Mint írtam, már 4 éves, de még most is elképesztő figyeleméhsége van.

Élvezem, hogy egyre nagyobb és egyre okosabb. Nem bírnám elölről kezdeni... és ha nyernék még egy ilyen természetű gyereket akkor nem bírnám és tuti mindkettőnek rossz anyja lennék.

2023. jan. 9. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!