Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos , még csak kúszik....

8 hónapos , még csak kúszik. Gond ?

Figyelt kérdés
Kosfiam 8 hónapos múlt ( koraszülött, 8 hónapra született ) . Forgolódik és kb 3 hete kúszik, nem mászik, nem ül egyedül, felállással sem próbálkozik. Le van maradva ? El kellene vinni valahova ?

2023. jan. 7. 13:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rendben van, nincs lemaradva.
2023. jan. 7. 13:33
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Tudod, semmi gond vele, ha lusta vagy, és feldobsz ide egy kérdést.

Azzal sincs önmagában baj, ha sértődékeny vagy.

De azért a kettő együtt már kicsit sok.

Persze, mindenki más hibás.

2023. jan. 7. 13:33
 13/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! 🙏🏼
2023. jan. 7. 13:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kilences vagyok. Jajj, a hasonlítgatást most felejtsd el, mert a felesleges aggódás melegágya. Természetesen járj nyitott szemmel, és ne tojd le ha valami nagyon eltérőt látsz, de a patika mérlegen való mericske csak rengeteg frusztrációt hoz és irreálissá teszi a gyerek felé támasztott elvárásaid.
2023. jan. 7. 13:34
 15/20 A kérdező kommentje:
14-es köszönöm a tanácsdat!! próbálom nem hasonlítgatni. Igaz nagyon stresszes a személyiségem ( sajnos, belém nevelték ) , meg még rengeteget vagyok egyedül a kisfiammal, születése óta. De most megnyugtattatok! Köszönöm!
2023. jan. 7. 13:36
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Koraszülötteknél eleve a korrigált kort kell nézni a mozgásfejlődésnéz. Az alapján meg csak 6-7 hónapos nem? Ezt nem mondta senki?

Másokhoz hasonlítani sem szabad. Minden baba más ütemben fejlődik. Az egyik kicsit gyorsabb, a másik kicsit ráérősebb, az egyik hamarabb kezd beszélni, a másiknak hamarabb nő a foga. Mindig lesz olyan, amiben a te gyereked más lesz, mint a többi, de ez nem jelent semmit.

2023. jan. 7. 13:41
 17/20 anonim ***** válasza:
67%
Nincs lemaradva.
2023. jan. 7. 14:02
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Inkább az a gond,hogy nem ül. Vidd el dévény tornára.
2023. jan. 7. 15:12
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

10 hónaposan kell tudni ülni.

Anno a lányom miatt aggódtam, mert szép sorban (és bőven időben) megvolt a forgás, kúszás, mászás, felállás, ülni meg az istenért nem akart. A bátyja meg már 6,5 hónaposan ült, szóval fura volt... Ha leültettem, úgy maradt (nem ültettük, mielőtt bárki belekötne, csak teszt jelleggel néztük meg egyszer, 9 hónapos korában, hogy eldől-e), de magától nem ült. Aznap sikerült neki először, amikor betöltötte a 10. hónapot. Már 2,5 éves, semmi baja az égvilágon.

Kérdező:

Talán egy icipicit lassabb az átlagnál, de lemaradva semmiképp nincsen. 8 hónaposan a kúszás teljesen oké. Pont most volt unokaöcsém 8 hónapos, és ő már mászik meg feláll. A védőnőjük teljesen el volt hűlve, mondván "neki még csak kúsznia kéne"...

2023. jan. 7. 15:59
 20/20 robetko ***** válasza:
Most lesz márciusban 5 éves a keresztlányom és egyáltalán nem kuszott mászott semmi baja az ég világon. Igaz hogy nem volt kora szülött.
2023. jan. 14. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!